Miho, kakvu si spremio taktiku? Sassuolo nikad nije izgubio od Milana na svom terenu!

Ekipa Eusebia Di Francesca je vrlo neugodan protivnik za Rossonere, naročito kada igraju na svom terenu.

Danas se sastaju ekipe Sassuola i Milana u Ređo Emiliji (15:00), a navijači Milana sa zebnjom očekuju ovaj susret, pošto gosti nisu dobro prolazili na poslednjih nekoliko gostovanju.

Naime, Milan nikad nije pobedio Sassuolo na njihovom stadionu Citta del Tricolore. Šta više, na poslednje dve utakmice pred svojim navijačima Sassuolo je slavio protiv Milana minimalnim rezultatom - 3:2 i 4:3.

Siniša Mihajlović, za razliku od Milana, ima nešto bolji skor sa njima.

"Da, istina je da Milan nikad nije pobedio na njihovom stadionu, ali ja kao trener nikada nisam izgubio tamo. Imam puno poverenje u svoje momke", kazao je Siniša Mihajlović koji je sa Milanom ostvario i plasman u finale Kupa.

Miha doveo Milan do finala!

U Seriji A ne briljiraju, igraju promenljivo, ali su na šestom mestu.

Ispred Milana su Inter, Fiorentina, Roma, Napoli i Juventus, a Siniša Mihajlović je dao jedno krajnje bizarno obećanje koje nismo navikli da čujemo od trenera jednog tako velikog kluba.

"Završićemo ispred Sassuola, u to sam apsolutno siguran. I to kažem bez obzira na rezultat iz utakmice koja nam sledi sa njima", rekao je Miha.

Mihajlović: Balotelli će biti starter, ali ako se ne bude trudio - više neće biti

Nije jasno da li očekuje da se Sassuolo nalazi na mestu koje vodi u Evropu, pa da iz tog razloga Milan bude ispred njih, ni kako je došlo do toga da se mere rezultati ova dva tima, ali je svakako zainteresovao navijače za ovaj duel.

"Nismo u poziciji da vežemo osam-devet pobeda u nizu, mada bih voleo da me demantuju igrači. Juve i Napoli su najjače ekipe, dok je Roma dobrano iza njih. Moramo da probamo da ostvarimo sve pobede, ali je to jako teško", poručio je on za kraj.

Milan je u prvom delu sezone slavio sa 2:1, ali je ova utakmica ostala u senci crvenog kartona za golmana Sassuola, te (ne)opravdano dosuđenog penala za Rossonere.

Milanu spas od sudije! Da li je Sassuolo pokraden protiv Rossonera? (VIDEO)

Milanu je preko potrebna pobeda kako bi ostali u trci za trećim mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ako se uzme u obzir da je Sassuolo neporažen na poslednje četiri prvenstvene utakmice, ekipa Siniše Mihajlovića će sigurno imati težak zadatak da ostvari pobedu na ovom teškom gostovanju, gde su slavili ove sezone samo Roma i Bologna.

Milan je šestoplasirani na tabeli Serije A sa 47 bodova, dok je Sassuolo jedno mesto iza njih i ima 41 bod.

(AC Milan Balkan / Mondo.rs)
Noviji Stariji