Milanov super ritam: Miha komanduje – Bacca teroriše! Na San Siru pala sterilna Genoa

Rossoneri upisali četvrtu pobedu u poslednjih pet mečeva – 2:1.

Pazi, sada Mihin Milan stvarno gazi! Znali su Rossoneri u ovoj sezoni nebrojano puta da prospu mleko, da za 90 minuta fudbalskog ništavila ponište sve što su dobro uradili. Tako su prošle sedmice remijem sa Udinesom prekinuli seriju od tri trijumfa i propustili priliku da se primaknu ekipama pri vrhu.

Takav luksuz Mihajlovićev tim nije ponovio. Na San Siru je danas savladana Genoa – 2:1. I to gotovo rutinski. Kao retko kad ove sezone Rossoneri nisu navijačima prijuštili stresne trenutke. Bili su dominantan tim koji zna šta hoće, koji dominira i koji se, na posletku, gradskom rivalu primakao na samo dva boda.

Trećim golom u poslednja četiri meča Carlos Bacca je u petom minutu povukao domaćina ka pobedi. Bila je to akcija u kojoj je gostujuća odbrana bila prilično naivna. Čekali su ofsajd, a dočekali centaršut De Sciglia. Usledila je klasna reakcija Carlosa Bacce- 1:0.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde Darko Lazović dobio je šansu od 65.minuta. Međutim, učenici Gianpiera Gasperinija bili su prilično sterilni. Genoa bi sa ovakvom igrom uskoro mogla da postane pravi davljenik, pošto su u prethodnih pet mečeva postigli samo jedan gol. Naravno, nisu stigli do pobede.

Milan je rutinski odrađivao posao. A prednost je udvostručio Honda u 64. minutu preciznim udarcem sa 30 metara. Mogli su domaćini da podebljaju pobedu, ali bili su suviše nonšalantni u završnici. Moramo takođe napomenuti da je Montolivo pogodio stativu. Genoa je postigla utešni gol u sudijskoj nadoknadi preko Cercija. Slaba uteha.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji