Serija A, derbi kola na Olimpicu: Hoće li “ukrotiti“ Miha “vučicu“?

Jedan od dva derbija 19. kola Serije A igra se na Olimpicu, sastaju se stari rivali Roma i Milan.

Rimljani čvrsto veruju da i u subotu uveče mogu doći do jednog povoljnog rezultata na svom Olimpicu. A to bi za njih u ovom trenutku bila isključivo pobeda, obzirom da su nakon nekoliko lošijih nastupa pali i na peto mjesto Serie A, uz podatak da za vodećim Interom sada već zaostaju i šest bodova, dok ih je nedavno pretekao i aktuelni prvak Juventus.

Naravno da je najveći krivac za takvo nešto sve veći broj remija pa su tako izabranici trenera Garcie u posljednjih šest kola čak četiri puta odigrali nerešeno, dok su nakon poraza od Atalante pre dva kola napokon došli i do jedne pobede, savladavši sa 2:0 ekipu Genoe.

Što se tiče Milana, oni verovatno najviše od svih ekipa u Seriji A žale za ovom dvonedeljnom pauzom, obzirom da su pre nje imali seriju od dve pobede i dva remija, ali ona je ipak prekinuta pre tri dana kada su u domaćem prvenstvenom susretu poraženi sa 1:0 od Bologne.

Poslednja šansa za Mihu?

Osim toga, izabranici trenera Mihajlovića su preko Crotonea i Sampdorie nedavno izborili i plasman u četvrtfinale italijanskog Kupa, tako da im ovaj kiks protiv Bologne nikako nije trebao u jednoj ovako pozitivnoj atmosferi.

Direktan prenos meča Roma - Milan je na Arena Sport 4 programu od 20:45h.

(Tvarenasport.com) 
Noviji Stariji