El Shaarawy više nije Monacov zarobljenik! Postaje Romin gladijator

Pre samo nekoliko dana bio je svetlosnim godinama daleko od izlaznog rešenja, a sada je na korak od potpisivanja ugovora...

Od talenta u kojeg su se kleli svi u Milanu do statusa „persona non grata“ - Stephan El Shaarawy više nije fudbaler oko kojeg se otimaju najveći evropski klubovi. Pre nepunih šest meseci Faraon je krenuo put Kneževine u pokušaju da u Monacu oživi svoju karijeru, ali u tome nije uspeo. Zbog toga je trener Leandro Jardim reprezentativcu Italije poručio da pakuje kofere i vrati se u Milan, što je dogovor na koji u Milanu nisu bili spremni. Do pre nekoliko dana bio je svetlosnim godinama daleko od pronalaska novog angažmana, a danas El Shaarawy nalazi se na korak od potpisivanja ugovora sa - Romom.

Kako javlja italijanski transfer ekspert Gianluca Di Marzio, pregovori dve strane ubrzani su o četvrtka popodne, a sada El Shaarawy-a od dresa Vučice dele samo sitni detalji. Roma je spremna da na ime pozajmice do kraja sezone plati velikih 2.000.000 evra, a za sada jedina začkoljica predstavlja visina obeštećenja koju će rimski velikan morati da plati ako bude želeo da El Shaarawy-a zadrži i posle leta. Naime, emisari Vučice nude 11.000.000 evra, dok Rossoneri traže 13.000.000 evropskih novčanica, čime bi se ispunila kvota od petnaest miliona evra, koju je klub zacrtao i pre nego što je mladi napadač stavljen na transfer listu.

Kako ističe Di Marzio, danas će biti odlučujući dan u pregovorima dve strane, a dogovor bi trebalo da padne vrlo brzo.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji