POČINJE SERIJA A: Miha odmah ide u Firencu, šampion dočekuje Udinese

Ovog vikenda počinje Serija A, a odmah na startu videćemo jedan derbi meč i to na debiju na zvaničnim mečevima za Sinišu Mihajlovića. Ali da krenemo redom.

U subotu se igraju dva meča, a oba kluba iz Rima će na teren. Sezonu u Veroni otvaraju Verona i Roma, a vučica svakako ima ulogu favorita. Edin Džeko će predvoditi napad Rimljana, pa će odbrana Verone imati mnogo posla. U drugom meču Lazio dočekuje povratnika u Seriju A ekipu Bologne, ali nebeskoplavi će sigurno razmišljati i o revanšu plej ofa za Ligu šampiona protiv Leverkuzena, jer je za njih to meč godine.

U nedelju se igra preostalih osam mečeva, a u 18 časova se igra prvi duel između Juventusa i Udinesea. Stara dama sa nekoliko promena ulazi u novu sezonu, ali je cilj isti - Scudetto. Mandžukić ima težak zadatak da zameni Teveza, a videćemo ko će menjati Pirla i Vidala na startu nove sezone.

Od 20.45 igraju se svi ostali mečevi, a u centru pažnje biće duel u Firenci između Fiorentine i Milana. Siniša Mihajlović će odmah na startu nove sezone imati veliki ispit na Artemio Franchiju, ali sa Carlosom Baccom i Luizom Adrianom sve je mnogo lakše. Bacca se tokom priprema pokazao kao veliko pojačanje i on će biti najveća opasnost po gol ljubičastih.

Inter dočekuje Atalantu i Mancini želi da pobedom započne novu sezonu, a zanimljiv duel biće odigran i na Siciliji gde Palermo dočekuje Genou, dok će Napoli u okviru prvog kola sa novim trenerom Sarrijem gostovati Sassuolu.

Serija A, 1. kolo:

Subota:
18.00 Verona - Roma
20.45 Lazio - Bologna
Nedelja:
18.00 Juventus - Udinese
20.45 Empoli - Chievo
20.45 Fiorentina - Milan
20.45 Frosinone - Torino
20.45 Inter - Atalanta
20.45 Palermo - Genoa
20.45 Sampdoria - Carpi
20.45 Sassuolo - Napoli

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji