Milan se mučio, ali pobedio Empoli!

Milan je zabeležio prvu pobedu ove sezone u Seriji A. Uz dosta muke, savladan je Empoli na San Siru...

Empoli je pružio veliki otpor, dobro su gosti započeli susret, pa je lopta u prvih desetak minuta više kružila na polovini ekipe Siniše Mihajlovića, ali ništa ozbiljnije Pucciarelli, Maccarone i ekipa nisu uspeli da kreiraju.

Prvi gol Milana u novoj sezoni, ali drugi u dresu "Rossonera" postigao je Carlos Bacca u 16. minutu.

Prelepu loptu poslao je Luiz Adriano prema Kolumbijcu koji je sam istrčao i zaobišao golmana Skorupskog, pa su navijači na "San Siru" jedva dočekali erupciju i oduševljenje.

Ipak, nije dugo trajala radost na tribinama prelepog stadiona pošto je Empoli samo tri minuta kasnije izjednačio. Riccardo Saponara iskoristio je grešku odbrane domaćina i tako kao povratnik postigao gol svom bivšem klubu.

Odbrana Milana kao da se potpuno raspala nakon primljenog pogotka, pa je Pucciarelli mogao iz solidnog šuta sa ivice šesnaesterca da donese i preokret posle 5 minuta posle Baccinog pogotka.

Tim Marca Giampaola skoro da je neprestano pretio, dok su se napadi jednog od najuspešnijih klubova na svetu uglavnom završavali izbacivanjem lopte van kaznenog prostora ili greškama sa dugim loptama.

Kako su "Rossoneri" postajali sve statičniji u napadu, Mihajlović je već pred kraj prvog poluvremena na zagrevanje poslao povratnika u tim, Maria Balotellija.

Nervoza se uvukla u noge Milanu, a Maccarone i Pucciarelli su pretili kada god su se našli u izglednoj prilici. Ipak, do kraja prvog poluvremena nije viđen treći pogodak.

Mihajlović je na pauzi priliku pružio Juraju Kucki, fudbaleru koji je tek u petak stigao u ekipu iz Genoe, dok je sa terena sklonio Antonia Nocerina.

Kako se stvari nisu najbolje odvijale po Milan ni do 55. minuta, srpski stručnjak ponovo je pogledao na klupu i povukao Bonaventuru koji je zamenio Susa.

Samo 60 sekundi nakon što je trener Empolija prvi put reagovao, zamenio Maccaronea i uveo Mchelidzea, Manuel Pucciarelli imao je možda i najbolju priliku za goste kada je izašao sam ispred Lopeza pošto je iskoristio veoma lošu odbranu Zapate, ali na kraju nije uspeo da zahvati loptu na pravi način.

A onda je Milan samo nekoliko minuta kasnije došao do neočekivanog vođstva pošto je pojačanje iz Shakhtara, Luiz Adriano sjajno skočio u šesnaestercu posle kornera sa leve strane i pogodio glavom u gornji desni ugao gola Skorupskog.

Iako su poveli preko Brazilca, "Rossoneri" su morali da se brane do kraja susreta, ali je svakako upisana prva pobeda u novoj sezoni, kao i prvi zvanični trijumf srskog stručnjaka Siniše Mihajlovića na klupi Milana.

Prognozirali su Empoliju dosta lošiju sezonu u odnosu na prethodnu s obzirom na odlaske nekoliko ključnih ljudi kao što je glavni trener, ali i Mirko Valdifiori i Elseid Hysaj koji su prešli u Napoli.

Međutim, "Azzurri" su bez sumnje pokazali nekadašnjem selektoru reprezentacije Srbije da još uvek ima neverovatno puno posla ukoliko misli da postavi Milan na vrh Serije A, dok će na drugoj strani Empoli i u novoj sezoni predstavljati pretnju po svaki tim u italijanskom prvenstvu.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji