Mario, sad ili nikad! Mihajlović ti nudi poslednju priliku (VIDEO)

Srpski strateg je izgleda jedini u Evropi veruje da u Balotelliju može da probudi onaj buntovnički duh koji ima u sebi i još jednom pokaže svima da ono što najbolje radi - radi ustvari bolje od svih drugih..

Kontroverzni italijanski napadač Mario Balotelli iznenada je dobio šansu kakvu svojim odnosom prema onome što najbolje radi ni na koji način nije zaslužio. U trenucima kada niko, sem možda temperamentnog gazde Sampdorije Massima Ferrera, nije želo da ni da čuje njegovo ime i prezime, a drugi čim bi čuli odmah okrenuli leđa, usledio je poziv Siniše Mihajlovića, koji izgleda jedini u Evropi veruje da u Balotelliju može da probudi onaj buntovnički duh koji ima u sebi i još jednom pokaže svima da ono što najbolje radi - radi u stvari bolje od svih drugih.

Još kada je u dresu Intera sa nepunih 18 godina debitovao protiv Cagliarija Čizma je odzvanjala naslovima o novoj velikoj "devetki" italijanskog fudbala, ali kako se primicala velika slava, tako su nastajali još veći problemi. U novembru 2009. godine nakon svađe sa Mourinhom bilo je jasno da može polako da počne da pakuje kofere, a kada se nakon polufinala Lige šampiona sa Barcelonom slikao u dresu Milana, definitivno je bilo sve gotovo.

Senzacionalan povratak na pomolu: Balotelli ponovo na San Siru!

Za njegov temperament razumevanja je imao još samo Roberto Mancini, koji je njegovo ponašanje pravdao nezrelošću.

"Njegov problem su godine, napravio je nekoliko grešaka. On je Mario. On je lud - ali volimo ga jer je dobar dečko", rekao je Mancini u oktobru 2011. godine.

Ipak, meseci su prolazili, Balotelli se nimalo nije menjao, postao je prava atrakcija za medije, a golovi su počeli da izostaju, pa je na leto 2012. godine otišao u Milan, neposredno nakon odličnog izdanja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Sa Gallianijem na zimu 2013. kada je došao iz Manchester City-a
Za dve sezone u Italiji 54 utakmice 30 golova u svim takmičenjima, plus odlučujući pogodak protiv Engleza na otvaranju Munidjala u Brazilu. Dovoljno da se na "mamac" uhvati Liverpool, a Milan za transfer uzme pozamašnih 20.000.000 evra.

Godinu dana u Liverpoolu, za potpuni sumrak karijere i golgeterske forme Maria Balotellija. Iako ima samo 25 godina sebe je doveo do toga da ga više niko ne želi u svojim redovima. Takođe, ni mediji nisu više sa dozom šale gledali na njegove neprimerene poteze, već su ga često stavljali na stub srama, pa mu se sve to ovoga puta žestoko obilo o glavu.

Sa druge strane, kada se pogleda njegov učinak u poslednjih 12 meseci, 16 utakmica u Premijer ligi - jedan jedini gol, ostaje logično pitanje ko bi kupio napadača u takvoj formi? Ipak, izgleda da u njegove sposobnosti još uvek ima veru samo bivši selektor Orlova.

Mario, sad ili nikad! Mihajlović ti nudi poslednju priliku!



(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji