Milan potrošio 50.000.000 ali nije kraj: Witsel pristao za 4.000.000 evra, presing na Adriana

Rossoneri su završili transfere Bertolaccija i Bacce, ali na redu su još dva velika pojačanja..

Prethodne nedelje su navijači Milana pozeleneli od muke kada su jedna za drugom počele da stižu vesti kako Rossoneri gube u trci za velikom pojačanjima poput Jacksona Martineza, Mirande, Kondogbije... Mirisalo je na katastfofalan prelazni rok sličan prošloj sezoni, ali se situacija popravlja.

Prvo je stigao vezista Andrea Bertolacci za 20.000.000 evra, a potom je sinoć završen i transfer Carlosa Bacce iz Seville za 30.000.000 evropskih novčanica. Milan je dobio dva kvalitetna pojačanja, ali to nije sve. Galliani se nada dovođenju još makar dvojice igrača visoke klase: Axela Witsela i Luiza Adriana.

Kada je propao pokušaj sa Kondogbijom, Galliani je sve snage usmerio ka dovođenju Belgijanca, koji se možda čini kao bolje i kao jeftinije rešenje od Francuza.

Milan je praktično postigao dogovor sa Witselom. Tačnije sa njegovim ocem koji je ujedno i menadžer sjajnog veziste Zenita. Witsel senior i junior su pristali na četverogodišnji ugovor vredan 4.000.000 evra po sezoni. Igrač ima veliku želju da se preseli u Italiju i sviđa mu se projekat u Milanu. Ali, sada ostaje teži deo posla za Rossonere. Dogovor sa Zenitom. Rusi su zacepili obeštećenje od 40.000.000 evra, Milan ne može da izdvoji toliki novac, narednih dana ćemo verovatno biti svedoci napornih poregovora dva kluba...

Na istočnom frontu, Milan traži i drugo pojačanje. Iako je izgledao kao završen posao, Luiz Adriano nije prešao u Al Ahli iz UAE. Brazilac kojem za nekoliko meseci ističe ugovor sa Shakhtarom je odbio bogatu ponudu iz Dubaija jer želi da i dalje igra ozbiljan fufdbal. Shakhtar je na silu gurao transfer je su mu Arapi ponudili 8.000.000 evra za obeštećenje što je fantastično za igrača koji uskoro postaje slobodan. Ipak, Luiz Adriano bi radije u Milan. Ukrajinci su sada ljuti na igrača jer ih je koštao sigurnih para, a nisu u situaciji da mogu da ucenjuju Milan.

Rossoneri znaju da je Shakhtar u klopci i neće ponuditi 8.000.000 evra. Na Ukrajincima je da pristanu na siću ovog leta ili da izgube Luiza Adriana u decembru bez obeštećenja. Igrač je sa Rossonerima već postigao dogovor. Opcija je i da Milan ponudi pristojnu sumu od nekih 4.000.000 evra i da Brazilca dobije odmah.

Inače, blizu dolaska na San Siro je i mladi vezista Atalante, Daniele Baselli. Milan je dogovorio kupovinu mladog fudbalera što je potvrdio i agent Basellija.

(MozzartSport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji