I eksplodirala je Milanova BOMBA: Bacca za 30.000.000 evra!

Rossoneri za nekoliko sati završili Kolumbijca koji dolazi kao najveće pojačanje ovog leta i potpisaće petogodišnji ugovor...

Posle debakla u pregovorima sa Jacksonom Martinezom i Geoffreym Kondogbijom, konačno je eksplodirala dugo najavljivana transfer bomba  - Carlos Bacca!

Kada je Martinez “minirao“ već ugovoren transfer i odlučio se za Atletico Madrid, Rossoneri nisu imali gde i svim silama su krenuli u ofanzivu na njegovog zemljaka, a Berlusconi je sve začinio izjavom da je Milan odustao od Jacksona jer je navodno Zapata rekao da je Bacca bolji igrač (Zapata je njihov sunarodnik).

Konkretni pregovori su počeli danas i završili se večeras. Sevilla je istrajala sa stavom da neće prodati Kolumbijca ispod otkupne klauzule koja iznosi 30.000.000 evra. Galliani je pokušavao da smanji cenu, ali nije uspeo i na kraju je aktivirao klauzulu za pun iznos.

U transfer neće biti uključen Milanov defanzivac Adil Rami koji je bio želja Sevillinog trenera Unaia Emery-a (radili zajedno u Valensciji) jer je španski klub insistirao samo na novcu. Rami se verovatno seli u Lyon...

Bacca će sa Rossonerima potpisati petogodišnji ugovor kada prođe lekarske preglede, a na San Siru će zarađivati  2.700.000 evra godišnje s tim što plata može da mu poraste za 300.000 evra u zavisnosti od učinka na terenu.

On je bio velika želja Liverpoola i Rome, engleski klub je u jednom trenutku izgledao kao favorit za njegovo dovođenje, ali je na kraju pobedio Milan. On je drugo veliko pojačanje Rossonera ovog leta pošto je prethodno za 20.000.000 evra kupljen Andrea Bertolacci iz Rome.

Milan je takođe dogovorio dolazak fudbalera Atalante.

Kolumbijac je četvrto najskuplje pojačanje u istoriji Milana. Prethodno je Berlusconi više novca izdvojio samo za dolaske Rui Coste, Inzaghija i Neste.

(MozzartSport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji