Kritičari, da vam Miha nešto objasni...

Nikada nije bežao od odgovornosti, od izazova. Neće ni sad.

Kao bivši fudbaler velikog rivala na terenu, Siniša Mihajlović je uz veliku dozu opreza, čak i kritike prihvaćen kao novi trener Milana.

Prisetili su se verni Rossoneri reči koje je izgovarao kao igrač, kada je decidno poručivao da nikada ne bi mogao da igra za Mialn, no reči u žaru borbe niko u rukovodstvu Milana mu ne uzima za zlo.

Uostalom, one se mogu i shvatiti kao dokaz velike želje koju prikazuje na svakom svom poslu.

Upravo tako Miha i doživljava Milan, kao najveći izazov u svojoj karijeri, kao obavezu da napravi nešto veliko.

"Moram da istaknem da mi je veliko zadovoljstvo to što sam postao trener Milana. Jer, jedna je stvar kada ste fudbaler Milana, ali kada dolazite ovde kao nekadašnji protivnik i rival na terenu onda imate značajno veći izazov i veću odgovornost.", rekao je Miha na zvaničnom predstavljanju.

Podsetio je Mihajlović na pojedine trenutke iz bogate istorije Milana, na ljude na koje će se ugledati u svom radu, poručuje svima koji bi možda posumnjali u njegov motiv da nema čoveka sa većom željom od njega.

"Tokom Berlusconijeve ere u Milanu je bilo toliko trenera koji su osvajali sve, kao što su Ancelotti i Capello, pa i oni koji su dolazili kao neko ko nije bio primarno deo tima poput Zaccheronija, Allegrija, Sacchija koji je promenio način igre, i drugi."

"Ipak, ono što garantujem jeste da u ovom trenutku u Italiji nema čoveka sa većom željom da bude trener Milana od mene.", rekao je Miha na šta je dobio gromoglasni aplauz.

Takav je po prirodi, samouveren je i na ovom poslu.

"Osećam se samouvereno jer kada si u Milanu ne možeš da razmišljaš o malim stvarima, da se zadovoljavaš sitnicama već stremiš ka velikom, moraš da imaš ambicije i obavezu da stigneš do velikih ciljeva i mi ćemo učiniti sve da Milan vratimo na mesto na kome je bio svih onih godina."

"Neće biti lako, ali ja sam uveren da ćemo uspeti.", zaključio je Miha u svom prvom obraćanju kao novi trener Milana.

Pogledajte njegovo izlaganje u prilogu:



(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji