Inzaghi moli Berlusconija za drugu šansu: Konačno smo tim, zar ne vidiš?

Da li će ga "čuti" Silvio?
Fudbaleri Milana savladali su Atalantu u poslednjem kolu Serije A (3:1) i tako zabeležili drugu uzastopnu pobedu pred smiraj sezone.

Lombardijski klub je završio na 9. mestu sa 50 primljenih golova.

Trener "Rossonera" Filippo Inzaghi indirektno je zamolio upravu za još jednu šansu, iako je predsednik kluba Silvio Berlusconi već najavio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da vrati Carla Ancelottija na "San Siro".

"Šteta je i sramota što smo se "probudili" tako kasno, ali od ove utakmice treba da počnemo u izgradnji nečeg novog. Verujem da uprava može da vidi da ovaj kolektiv sada igra dobro i da ima identitet. Igrali smo kao tim na poslednjih četiri ili pet utakmica. Imamo jake osnove i, uz nekoliko pojačanja Milan, će se vratiti tamo gde je bio u prošlosti", ubeđen je Super Pippo.

Inzaghi se ne opterećuje da li će ostati na klupi lombardijskog kluba.

"Imam ugovor. Nadam se da ću ostati. Ako mi predsednik veruje, nastavićemo saradnju, u suprotnom ću otići. Opušten sam i srećan. Zadovoljan sam što su igrači uz mene. Nije mi bilo lako jer mi je ovo debitantstka sezona. Zaista je neverovatno videti kako ljudi reaguju kada im ponudite sve od sebe. Očigledno, tada im se uselite u srca. Obožavam ovu profesiju i nastaviću ovim putem".

Milan je tokom sezone imao probleme sa povredama.

"Sada imam mnogo više igrača na raspolaganju. Tu je, recimo, El Shaarawy, a Bonaventura može da igra skoro na svakoj poziciji".

"Mislim da Milan mora da se izgradi na bazi ovih igrača. Zahvalan sam igračima što su pokazali da su pravi muškarci kada je ekipa u nevolji. Osećam da u ovom kolektivu postoji grupa kvalitetnih igrača, inače bismo se predali i izgubili u poslednjih pet rundi. Nema poente gledati unazad. Znamo da smo igrali loše, sada moramo da nastavimo i gledamo u budućnost", optimističan je trener Milana.

"Kao trener, morate se konstantno dokazivati i pokazati da imate identitet i stil fudbala. Istina, ispali smo iz koloseka u određenom periodu, ali verujem da ovaj tim ima karakter. U ova dva-tri meseca nedostajali su nam brojni igrači, pa su mnogi morali da igraju na neprirodnim pozicijama", dodaje Inzaghi.

Najbolji strelac Milana je Jeremy Menez sa 16 golova.

"Imao je odličnu sezonu. Ipak, mi smo tim, borimo se, pobeđujemo, radujemo se i patimo zajedno. Trudimo se da nametnemo svoj stil protivnicima. Uprava mi je dala ovaj tim i na meni je da izvučem najbolje iz njih", podvukao je Inzaghi.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji