Galliani poslao ljude u Madrid, Ancelotti na raskrsnici: Tri puta manja plata u Milanu ili brdo para u Manchester City-u?

Italijan odlazi iz Reala narednog vikenda, Milan mu nudi četverogodišnji ugovor sa širim ovlašćenjima u transfer politici...

Bogatstvo i raskoš u Manchester City-u ili samoubilačka misija u Milanu? Kojem će se carstvu privoleti Carlo Ancelotti?

Jedan od najboljih evropskih trenera će sledećeg vikenda poslednji put u karijeri voditi Real Madrid. Tačnije, neće sedeti ni na klupi zbog suspenzije već će iz lože dirigovati. Florentino Perez mu je kovertirao ostavku i krenuo u pregovore sa Rafom Benitezom. Ostaje još da se Ančeloti dogovori o visini obeštećenja. Ima još godinu dana ugovora sa Madriđanima i za to mu pripada 7.500.000 evra. Spekuliše se da će mu Perez isplatiti oko 5.000.000 evra i da je Italijan zadovoljan tom ponudom kako bi što pre dobio odrešene ruke u izboru nove sredine.

Perezova odluka je značila alarm za ostale velike klubove koji planiraju da menjaju trenera uoči početka naredne sezone. U prvom redu za Manchester City i Milan. Postoje i priče o Ancelottijevom odlasku u Barcelonu ako ode Louis Enrique. Barcin direktor Ariedo Braida koji je godinama sarađivao sa Carlettom u Milanu je najveći zagvornik te ideje, ali ipak to nije realna opcija.

Ova vest prilično je razljutila predsednika Barcelone Maria Bartomeua, koji je prokomentarisao da je reč o pokušaju "destabilizacije" kluba pred finale LIge šampiona.

"Ljut sam i svi u Barceloni zbog priča o Ancelottiju. Sve je potpuna laž! Louis Enrique ima ugovor i nastavlja da radi. I radi svoj posao odlično! Da li će mu ugovor biti produžen? O tome ćemo razgovarati u budućnosti, ali mogu da kažem da ću biti prezadovoljan ako Enrike ostane dugo godina na mestu trenera", rekao je Bartomeu.

Ostaju Manchester City i Milan. Englezi su spremni da Italijanu ponude bogastvo u rangu sa onim ugovorom koji Jose Mourinho ima i Chelsea-u. Ancelotti bi sigurno mogao da računa na godišnju platu sa osam cifara. Sa druge strane, Milan nema novac da parira Građanima, ali igra na kartu Ancelottijevih emocija prema klubu u kojem je doživeo najsvetlije trenutke karijeri i koji godinama nije bio u težoj situaciji.

Milan je danas započeo operaciju dovođenja Ancelottija. Klupski emisari su doputovali u Madrid, a Adriano Galliani za sada rukovodi operacijim telefoinskim putem i večeras će biti na liniji sa Ancelottijem.

Izgleda da Carlova želja nije sporna, ali finansijski momenat nije zanemarljiv. Rossoneri maksimalno mogu da mu ponude 2.500.000 evra po sezoni s obzirom na loše procene sa Seedorfom i Inzaghijem koje će ih na kraju ukupno koštati 9.000.000 evra. Ono što Rossoneri nude bivšem treneru je i ulogu trenera-menadžer po ugledu na engleske klubove gde bi imao šira ovlašćenja u transfer politici. Ugovor bi bio na četiri godine, ali Ancelotti traži uverenja da će u klub ući strani kapital i da će Berlusconi dovođenjem novih investitiora stvoriti povoljno okruženje za dovođenje velikih pojačanja. Galliani je tako nešto već i najavio...

(MozzartSport.com / Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji