ZVANIČNO: Gospodin Pink novi gazda Milana!

Berlusconi i novi gazda Milana (desno)
Došao je i taj dan, navijači Milana bi rekli - konačno!

Milan prolazi kroz najmračniji period u svojoj dugoj i bogatoj istoriji, ali se čini da je tome najzad došao kraj.

Dugogodišnji predsednik Silvio Berlusconi, koji je na čelu kluba od 20. februara 1986. godine, prodao je većinski paket akcija, tačnije 75 odsto kineskom biznismenu - Poe Qui Ying Wangsuou!

Loši rezultati poslednjih godina, a naročito ove sezone, doveli su navijače do toga da se odluče za bojkotovanje utakmica svog kluba. Fudbal se igra zbog publike, a nje na utakmici protiv Cagliarija u poslednjem kolu Serije A nije bilo. Možda je upravo ovaj potez primorao Silvia Berlusconija da reaguje dok još uvek nije prekasno.

U poslednje vreme je bilo puno spekulacija o tome da li će i kome Berlusconi prodati klub, i bilo je puno zainteresovanih, ali je Poe Qui Ying Wangsuo, poznatiji kao gospodin Pink bio najuporniji.

"AC Milan obaveštava javnost da je novi većinski vlasnik kluba postao kineski biznismen Poe Qiu Ying Wangshuo, poznatiji kao gospodin (Mr.) Pink, koji je kupio 75% akcija", navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

DOBIJAJU NOVOG GAZDU: Raduju se fudbaleri Milana


Sreća za novog vlasnika je što je ova sezona izgubljena, pa će imati nov start. Ostaje samo da se vidi ko će biti na klupi kada počne nova sezona, kao i to da li će Milan konačno dovesti neko pojačanje vredno ugleda kluba.

Kada se sve uzme u obzir navijači Milana imaju razloga da se nadaju da bolji dani dolaze. Gospodin Pink već sada nosi epitet spasioca kluba, a na njemu je da dokaže da "Rossoneri" nisu samo igračka u rukama jednog bogataša, već da želi da vrati Milan tamo gde pripada, na vrh.

Ukoliko ste poverovali u ovu priču, moraćemo da vas razočaramo. Apri-li-li-li...

(ACMilanBalkan)
Noviji Stariji