Novi vlasnik dovodi Mihu i Maldinija u Milan

Tajlandski biznismen Bee Taechaubola sprema ponudu od 195 miliona evra za 40 odsto akcija kluba i želi da na klupu dovede nekadašnjeg selektora Srbije i sadašnjeg trenera Sampdorie...

Bee Taechaubola nudi 195 miliona evra za 40 odsto akcija Milana, a planira da u narednih godinu dana otkupi 65 odsto kluba koji je Fobs nedavno procenio na 500 miliona evra.

Silvio Berlusconi će ostati u klubu kao počasni predsednik, dok će ovoga puta Adriano Galliani i definitivno napustiti "Rossonere". On će karijeru nastaviti kao savetnik u čelnim telima Serije A.

Bijev čovek od poverenja Pablo Viktor Dana postaće generalni direktor kluba, dok će legendarni defanzivac i kapiten Milana Paolo Maldini dobiti funkciju sportskog direktora.

Filippo Inzagi skoro sigurno napušta klub na kraju sezone, a među tri kadidata za novog trenera je i Siniša Mihajlović. Srpskog stručnnjaka trenutno žele mnogi klubovi, a najbliži je klupi Napolija, ali bi novo rukovodstvo moglo da ga ubedi da dođe na "San Siro".

Sam Mihajlović je istakao da mu je čast što se jedan tako veliki klub interesuje za njega, te da mu ne bi bio problem da sedne na klupu "Rossonera" iako je u karijeri nastupao za Inter.

Najviše pitanja se postavlja oko novog trenera, jer je jun sve bliži a sve tri opcije su za sada nesigurne. Osim Mihajlovića kandidat je i Carlo Ancelotti, ukoliko Italijan na kraju sezone napusti Real Madrid. Ipak iskusni stručnjak ima uslov da želi pred sobom da ima jasan projekat, a uopšte nije sigurno da tajlandski biznismen za sada ima nešto takvo.

Treći kandidat je nekadašnji trener i igrač Juventusa i sadašnji selektor Italije Antonio Conte. Otkada je preuzeo reprezentaciju Italije ne samo da je kritikovan već je i dobijao pretnje smrću te se pominje mogućnost da će napustiti kormilo "Azzurra" do juna.

Među kandidatima da preuzme klupu Milana na leto je i Jurgen Klopp, koji na leto napušta Borussiu Dortmund.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji