Lazio izbacio Milan iz kupa

Fudbaleri Lazia plasirali su se u polufinale Kupa Italije posle pobede nad Milanom 1:0 (1:0) na San Siru.

Rimski klub je slavio golom Lucasa Biglie iz penala u 38. minutu, a u drugom poluvremenu je odoleo domaćinu iako sa igračem manje zbog isključenja Lorika Cane.

Milan je trećim uzastopnim porazom, drugim od Lazia u samo tri dana, možda ostao bez trenera, jer je meč sa Rimljanima bio "biti ili ne biti" za Filippa Inzaghija, koji je ispraćen zvižducima sa San Sira.

Dušan Basta je odigrao poslednjih 35 minuta za Lazio, koji u polufinalu čeka boljeg iz duela u kojem se 4. februara sastaju Inter i Napoli.

Oba tima su imala solidne šanse tokom meča, Miroslav Klose je zapretio u osmom minutu, dok je s druge strane opasan bio Jeremy Menez.

Potom je Montolivo blokom zaustavio Cataldija, dok Pazzini nije uspeo da dobije vazdušni duel sa Parolom. Nedugo zatim Cercijev volej iz neposredne blizine je blokirao Berisha.

Ipak, u završnici poluvremena Lazio je poveo. Albertazzi je igrao rukom posle centaršuta, a Lucas Biglia je savladao Diega Lopesa.

U samom finišu prvog dela igre sreća je pogledala domaćina, Cana je pomalo oštro kažnjen zbog faula drugim žutim kartonom, pa je Milan dobio brojčanu prednost pred drugih 45 minuta.

Usledila je inicijativa Milana, u igru je ušao i Keisuke Honda, ali odmbrana Rome je dobro odolevala. Pazzini je imao dobru šansu posle sjajnog prijema grudima i volej udarca, ali je ga je sudija zaustavio zbog držanja rivala rukom.

Petnaestak minuta pre kraja Lazio je imao šansu da dotuče rivala, ali je lopta posle šuta Keite pored nemoćnog Abbiatija pogodila stativu.

U samom finišu Inzaghi je na teren poslao i januarsko pojačanje Susa, nove šanse imali su Pazzini i Cerci, ali je Lazio sačuvao mrežu i prošao dalje
Noviji Stariji