Inzaghi vs Allegri - Samo da se ne potuku...

Veliki derbi Serije A između Milana i Juventusa neće biti samo povratak Maxa Allegrija na "mesto zločina" već i sudar sa čovekom koga je optuživao za "miniranje" pre dve sezone.

Max Allegri i Pippo Inzaghi će se pozdraviti pre početka derbija, ali sigurno neće otići na piće posle meča. Jer, javna je tajna da se njih dvojica ne podnose, a pre tačno dve godine sukob u Milanellu je rezultirao "bliskim kontaktom".

Tuču su sprečili prisebni saradnici, a sve se dešavalo naočigled roditelja klinaca koje je Super Pippo u tom trenutku trenirao.

Allegri je optužio Inzaghija da ga minira kod Gallianija i da je loš čovek. Slavni fudbaler je reagovao fizičkim napadom, a šta su jedan drugom rekli nije za medije. Barem nisu psovke, ono što je ostalo je gorak ukus i kiseli osmesi kada ih je klub prinudio da se rukuju pred kamerama Milanove televizije.

Milan je u tom trenutku imao košmaran start prvenstva, ali je Allegri preživeo. Nije ga nasledio Inzaghi koji je odbio da bude trener samo do kraja sezone, već Seedorf koji je kratko potrajao.

Sada je Inzagi na klupi, Milan je dobio prva dva meča, optimizam je porastao, pa Galijani najavljuje borbu za titulu. Niko ga ne uzima ozbiljno, međutim prvi veliki test biće gostovanje Juventusa na "San Siru" u subotu uveče.

Danas će u Milanello stići Berlusconi kako bi podržao tim i ulio im samopouzdanje. Milan je inače prošle sezone izgubio od Juventusa na San Siru, ali je tada Seedorf bio na klupi. Allegri je dobio "Bianconere" pre dve sezone sa 1:0, u onoj čuvenoj utakmici kada je Milan bio prežaljen, ali je Robinho iz penala koji nije postojao doneo pobedu "Rossonerima".

Pirlo je u autobiografiji otkrio da je Conte potpuno poludeo nakon te utakmice, izvređao svoje igrače koji su sebi dozvolili da se obrukaju protiv "nikad goreg Milana". Sada je Allegri na klupi Juventusa koji je favorit, ali Inzaghi je ohrabren mašinom za postizanje golova u prva dva kola, Milan je osam puta savladao golmane Lazia i Parme, doduše primili su pet golova.

Da se još malo vratimo odnosu Allegrija i Inzaghija. Super Pippo je optuživao trenera Milana da nije dovoljno posvećen radu sa ekipom, a koreni netrpeljivosti leže u finišu igračke karijere sjajnog napadača. Na kraju u poslednjim sezonama nije dobijao šansu, praktično ga je Allegri marginalizovao, u poslednje dve godine koliko mu je Allegri bio trener, Pippo je odigrao ukupno 18 utakmica.

Mnogo je neraščišćenih računa, ali njih će rešavati igrači. Milan će biti bez Alexa i golmana Lopeza, Juve bez Pirla. Vidal se oporavio, ali će biti na klupi. Mogao bi da debituje Torres, Španac će početi sa klupe, a u tim se vraća El Shaarawy koji je spreman.

Meč se igra na San Siru u 20:45 i centralna je utakmica kola, koje u subotu otvaraju novajlije Cesena i Empoli.
Noviji Stariji