Berlusconijev Milan na istorijskom minimumu!

Kada pogledate broj pretplatnih karata, plasman na tabeli, aktivnosti u prelaznom roku dve nedelje pre početka, jasno je, ovakav Milan u poslednjih 25 godina nismo gledali...

Mnogo ideja u prelaznom roku, nijedna ne podrazumeva ulaganje većeg novca. Milan je ostao bez Evrope prvi put u veku, Ligu šampiona će gledati utorkom i sredom, isto ono takmičenje koje je njegova prirodna teritorija.

"Imamo Ligu šampiona u DNK", rekao je svojevremeno Adriano Galliani, "Rossoneri" su najviše puta bili prvak Evrope posle neprikosnovenog Reala, ali od takvih stvari su sada daleko svetlosnu godinu.

Posle prodaje Ibrahimovića i Silve pre tri sezone na sva usta su najavljivali da će podmladiti tim, umesto toga stižu isluženi igrači bez obeštećenja, a praktično sve što valja napušta klub, ne samo u igračkom, već i organizacionom smislu.

Naime, Milan danas nema moć ni da se trka sa timovima poput Rome i Napolija, da ne govorimo o Juventusu, i ovog leta sve njihove aktivnosti u prelaznom roku zavise od odlazaka igrača iz kluba. Činjenica da nisu imali kome da prodaju Balotellija ih je dodatno opteretila.

Naime, oni imaju tek desetak miliona koje mogu da potroše, na meti je samo jedan igrač, Alessio Cerci. Međutim, Torino traži 18 miliona, Milan nudi samo 12,  u pozadini je Atletico pa se navijači boje da će izgubiti i ovog fudbalera.



Svojevremeno je ovakve situacije rešavao Berlusconi tako što zavuče ruku u džep i na kraju prelaznog roka dovede par velikih igrača, ali sada od toga nema ništa.

Pippo Inzaghi je bačen u vatru, njegova volja pa i talenat nisu sporni, ali sa ovim timom neće napraviti ništa. U pripremnom periodu Milan je gubio lako od jačih ekipa, postigli su 14, primili 13 golova, mnogi kažu da je odbrana najspornija iako je stigao golman Lopez i iskusni štoper Alex, koji bi sa Ramijem mogao da čini štoperski tandem.

Super Pippo je planirao da od prvog kola pobeđuje, da serijom na startu možda izvrši pritisak na rivale koji igraju Ligu šampiona ove jeseni, ali od toga nema ništa. Do utakmice sa Laziom je ostalo dve nedelje, Milan nije tim koji deluje ozbiljno.

Navijači to znaju, njih samo 15.000 je kupilo pretplatne karte do sada, to je ubedljivo najgori rezultat od kada je Berlusconi predsednik, od 1986. godine.

Nekada je broj pretplatnika bio blizu 50 hiljada, sada je tri puta manji, jednostavno, navijači ne veruju Milanu.


"Rossoneri" se dovode u vezu sa igračima poput Pandeva i Dzemailija, to je već viđeno i takvi potezi u prethodnih prelaznim rokovima su doneli samo suze.

Na potezu je Berlusconi, ali izgleda da je i on digao ruke od svog čeda.

Ako ne bude dramatičnih preokreta, Milan čeka nova sezona suza...
Noviji Stariji