Ancelotti: Nismo 'najurili' Lopeza

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti izjavio je u utorak da golman Diego Lopez nije bio primoran da napusti klub već da je odluku da se preseli u Milan doneo sam.

Šampion Evrope imao je u jednom trenutku tokom leta trojicu fantastičnih golmana u svojim redovima ali je bilo jasno da u konkurenciji Keylora Navasa i Ikera Casillasa Diego Lopez predstavlja višak.

Španac je u minuloj sezoni bio prvi izbor Carla Ancelottija i objektivno rečeno njegova forma bila je bolja od Casillasove ali status koji Iker ima na "Bernabeu" doveo je Lopeza u nezavidan položaj.

Nije dugo trajala saga oko transfera Diega Lopeza pošto je dogovor sa Milanom brzo postignut a mnogi su shvatili da je Real Madrid naterao Španca da napusti klub što je Carlo Ancelotti danas demantovao.

"Sam je odabrao da ode. Niko ga nije prisilio na to niti želeo da ga se otarasi. Želeo je novi izazov u novom klubu", izjavio je Ancelotti.

Doskorašnji golman Real Madrida debitovao je u nedelju za Milan u prijateljskom susretu sa Velencijom.

Lopez je na tom susretu primio gol sa 40 metara koji baš i ne ide na njegovu dušu ali je drugi pogodak Valencije nešto što je morao da brani, imajući u vidu da je lopta išla u njegov ugao.
Noviji Stariji