Kako će izgledati Inzaghijev Milan?

Super Pippo je praktično već trener, Milan ne uspeva da se dogovori sa Seedorfom oko visine odštete. Ipak, sigurno je da Holanđanin odlazi, a koliko je uopšte Berlusconi spreman da uloži u novi tim?

Clarence Seedorf čeka da ga smene. Naime, Holanđanin ima ugovor još dve godine i u slučaju otkaza bi klub morao da mu isplati 10 miliona evra.

Propali su pregovori oko odštete, Seedorf je navodno odbio 5 miliona, Milan je na potezu.

Više nema dileme, posle samo šest meseci Seedorf će napustiti klupu. Novi trener je Filippo Inzaghi, čeka se samo promocija, koja će uslediti čim dođe do raskida ugovora sa njegovim prethodnikom.

Ali, ta stvar će biti rešena, pre ili kasnije, navijače mnogo više zanima kakav će biti tim za novu sezonu.

Još je rano govoriti, ali ono što je procurelo u medijima je da bi u svaku liniju tima mogao da bude doveden jedan ili dva igrača. Ako ne bude prodaja, a interesantni su De Sciglio Realu, i Balotelli engleskim klubovima, neće biti ni zvučnih imena, nastavlja se lou-kost politika.

Milan cilja Davide Astorija iz Cagliarija ili iskusnog Brazilca Alexa za odbranu, možda stignu obojica kao novi štoperski tandem, u veznom redu meta je još jedan Brazilac, Paulinho iz Tottenhama. On bi mogao da formira partnerstvo sa De Jongom i Montolivom, koji bi posle svega, odlaskom Seedorfa trebalo da ostane.

Kada su u pitanju spoljni igrači, Alessio Cerci je želja od prošlog leta, ali tu će Milan imati konkurenciju Juventusa. Inzaghi je zatražio od uprave da mu ga dovedu.

Ideja je da se Inzaghi oslobodi igrača sa jačim ugovorima, poput Mexesa i Robinha, teško će ostati i Essien, verovatno i Muntari. Kaka bi mogao da predvodi podmlađen tim, mesta će biti i za Zapatu, Polija, Emanuelsona, El Shaarawy-a, Cristantea, Petangnu.

Što se napadača tiče, Matri će dobiti šansu po povratku iz Fiorentine, a ako ode Mario Balotelli, meta je Edin Džeko, što je takođe teška misija. Bez obzira na odlazak špiceva, izgleda da će se nekadašnja nada kluba, sada fudbaler Chieva, Paloschi, vratiti na "San Siro".

Iskreno, ne obećava puno, ako kluba ne želi da uloži veći novac. Cilj će biti povratak u Ligu šampiona, ali pre par dana je i Barbara Berlusconi rekla da će Milan nastaviti istim putem, smanjenje troškova je na prvom mestu. Prva godina bez Evrope posle 1997. nameće potrebu da se igrački kadar smanji, ali problem je što nema najava da će stići dva ili tri igrača spremna da kvalitet podignu na viši nivo.

Hoće li Milan potrošiti još jednu svoju legendu?
Noviji Stariji