Seedorf: Prolazimo kroz tranziciju, kao i United

U nezgodnoj situaciji se nalaze fudbaleri Milana ove sezone, a trener te ekipe, Clarence Seedorf, uporedio je njegov tim sa Manchester Unitedom i formom te ekipe.

Trener fudbalera Milana, Clarence Seedorf, rekao je danas da se njegov klub i Manchester United ove sezone nalaze u nezgodnoj situaciji u nacionalnim prvenstvima.

"Milan, kao i Manchester United, prolazi kroz tranziciju i teškoća, ali siguran sam da igrači žele da budu konkurentni svake godine. Jasno je da nam treba strpljenja, a verujem da će navijači imati razumevanja" - rekao je Seedorf.

Uprkos pobedi Milana protiv Fiorentine od 2:0 u sredu, Seedorf je imao teškoća da unese konzistentnost u tim još od januara, kada je došao.

"Kao trener, osećate drugačije emocije. Srca mora da bude manje nego kada ste igrač. Morate mnogo bolje da kontrolišete emocije." - rekao je Holanđanin.

Seedorf je rekao da ekipa ne treba da se ponosi pobedom nad Fiorentinom, već da nastavi dobru igru.

"Moramo imati na umu da u nekim slučajevima nismo dolazili do bodova kada smo to zaslužili, a onda smo dolazili do pozitivnih rezultata, a da nismo bilo konzistentni. U poslednje dve utakmice smo odigrali dobro i zahtevam od igrača da nastavimo tako." - rekao je Seedorf.

Milan u italijanskoj Seriji A zauzima 12. mesto sa 39 bodova.
Noviji Stariji