Kakini golovi za rastanak?!

Ricky Kaka sinoć protiv Chieva podsetio na svoje najbolje dane. Da li je ovo i jedna od poslednjih utakmica pred Milanovim navijačima?

Kaka je po povratku iz Reala gde je proveo neuspešne četiri godine potpisao ugovor do leta 2015.

On je pristao da smanji primanja i to sa 10 na 4 miliona, kako bi ponovo zaigrao na nekadašnjem nivou i izborio mesto u reprezentaciji Brazila za Mondijal.

Brazilac je jedna od retkih svetlih tačaka u lošoj sezoni Milana, uglavnom ga u Italiji uzimaju za primer ostalim igračima, trudi se i kada mu ne ide, daje uvek maksimum. Sinoć je protiv Chieva, bez dileme bio centralna figura meča.

Ali, Kaka bi mogao da ode ovog leta. Postoji klauzula u ugovoru po kojoj je slobodan ako ekipa ne izbori plasman u Ligu šampiona. Takođe, on ne pristaje da mu se dodatno smanje primanja, naime svaki igrač će morati da se odrekne 20% ugovora jer tim propušta LŠ prvi put od početka ovog veka.

Drugim rečima, Brazilac će najverovatnije napustiti Evropu i preseliti se u Ameriku. I ne krije da mu je želja da završi karijeru u MLS, a priča se da može da računa na desetak miliona dolara po sezoni u recimo ekipi Galaxy-a.

"Njegova sudbina zavisi od njega samog, nije u redu da ja pričam o tome. U svakom slučaju drago mi je što je uspeo da dostigne nivo fizičke spreme koji mu je potreban, sve ostalo je očekivano, Kaka je veliki igrač", kaže Clarence Seedorf.

"Tačno je da može da ode, videćemo", kaže Galliani, dok Kaka nije želeo da priča o budućnosti uz standardno diplomatsko: "Videćemo, voleo bih i dalje da igram za Milan, a nije tajna da me privlači MLS".

U svakom slučaju za Milan je Kaka svedok bolje prošlosti, a nije mali broj onih koji veruju da je najbolje da ode, čime bi se otvorio prostor za stvaranje mladog tima. Naravno, oni najvatreniji razmišljaju srcem i ne slažu se sa takvim procenama.

Ostaje da sačekamo leto...

Noviji Stariji