Kaka gleda preko okeana

Brazilac kaže da bi voleo da igra u Americi i da će po završetku sezone razgovarati sa čelnicima Milana o budućim planovima.

Povratak Ricarda Kake u Milan oduševio je navijače "Rossonera", ali nije doprineo rezultatima, pa bi popularni Brazilac već na kraju sezone mogao opet da napusti San Siro.

Od kada se vratio na San Siro iz Real Madrida, septembra 2013, Kaka nije uspeo da trgne ekipu uprkos povremenim partijama koje su podsetile na vreme kada je bio proglašen za najboljeg igrača sveta (2007. godine).

S obzirom da na kraju sezone Milanu predstoji rekonstrukcija tima, 31-godišnji Brazilac svestan je da bi ponovo mogao da promeni klub, jer je na zalasku karijere.

Po njegovim rečima, poslednje sezone voleo bi da odigra u američkoj MLS ligi.

"U budućnosti bih voleo da igram u Americi. Na kraju sezone razgovaraću sa Adrianom Gallianijem (potpredsednikom kluba) da čujem koje su ideje kluba. Ako budem morao da idem, onda bih voleo da to bude transfer u SAD", izjavio je Kaka.

Brazilac će večeras protiv Chieva na San Siru upisati 300. nastup za Milan.

Trenutna situacija ne daje mnogo povoda za slavlje, ali Kaka kaže da ne žali što se vratio u klub u kojem je i stekao svetsku slavu.

"Nijednog trenutka ne žalim zbog odluke da se vratim u Milan. U životu se susrećete sa neprijatnim situacijama i svaki klub ima krizu u nekom periodu. U Milanu je trenutno taj period".

Milan se osam kola pre kraja nalazi na 12. mestu Serije A i smena Clarencea Seedorfa na kraju sezone za mnoge je neizbežna.

Kaka, međutim, ne želi da kritikuje bivšeg saigrača.

"Mislim da Clarence nije očekivao da će zateći ovako tešku situaciju kada je došao, ali on je tek na početku trenerske karijere", rekao je iskusni vezista.
Noviji Stariji