"Mister Pippo" je Milanova budućnost!

Trijumf Milanove Primavere na prestižnom turniru u Viareggio pokazao da sve čega se dotakne Filippo Inzaghi pretvori u zlato. Ostalo je nejasno da li je odbio da preuzme prvi tim?

Filippo Inzaghi je bio ideja za Allegrijevog naslednika još prošle sezone, ali je, priča se, odbio klupu. Isto je učinio i ove zime, jer nije želeo da oroči boravak do kraja sezone.

Berlusconi se odlučio za Seedorfa, čini se da je Inzagi bio bolje rešenje, ali je za sjajnog golgetera ovo možda i dobra stvar jer bi bilo ko sa ovakvim timom pokrenuo stvari za kratko vreme.

Za vikend je "Mister" Pippo osvojio turnir u Viareggiou, na narednom meču prve ekipe će mu navijači prirediti ovacije, njemu i naravno mladim fudbalerima koji su Milanu doneli prvi trofej u Viareggiou posle punih 13 godina.

Od tadašnjeg tima koji je slavio pod vođstvom večnog pomoćnika u prvom timu, Maura Tassottija, malo ih je napravio značajniju karijeru, igrali su Donadel, Luca Antonini, Samarco, tek nekolicina igrača je zaigrala u Seriji A.

Hoće li ova nova generacija imati veći uspeh u prvom timu ostaje da vidimo, ali najviše se priča o Inzaghiju.

"Stojim čvrsto na zemlji, kada ću sedeti na klupi prvog tima, to zavisi od Milana", rekao je Inzaghi na slavlju kome je prisustvovao Adriano Galliani.

"Čega ga velika budućnost, na sreću, uspeli smo da ga zadržimo u klubu", dodao je Galliani koji je stopirao odlazak Inzaghija u Sassuolo ove zime.

U svakom slučaju ovo su lepe vesti za navijače Milana i nada koja će ih grejati u budućnosti, pošto sadašnjost nije ona na kakvu su navikli kroz istoriju.

Bez obzira na Seedorfove rezultate, nad njim se nadvila senka Inzaghija koji je ljubimac navijača i svakako ćemo i u narednim mesecima, a i naredne sezone često čuti zahtev sa tribina da Pippo preuzme kormilo...

Noviji Stariji