Milan - Kad ni lepa Fanny ne pomaže...

Odevena u boje kluba, Balotellijeva devojka svakako imala zapaženije veče nego Super Mario koji se na kraju povredio. Milan odigrao dobro poluvreme, Atletico upotrebio "italijanski način" da dobije utakmicu i stekne prednost pred revanš na "Calderonu".

Milan se nije obrukao, ali je pobeđen svojim oružjem. Atletico je sačekao šansu, imali su i mnogo sreće, ali se čini da su od početka znali kuda sve vodi. Preživeli su prvo poluvreme u kome je Milan pogodio prečku, pa stativu, posle sjajne intervencije Courtoie, u drugom su sačekali da "Rossoneri" padnu, pa je Diego Costa iskoristio jedinu šansu.

"Mnogi su sumnjali u nas, nakon tri poraza, mi smo uvek verovali", otelo se Brazilcu posle meča. Njegov tim je sa ovih 1:0, u poziciji da igra isto ovako i na "Calderonu" i čeka šansu protivnika.

Bili su u pravu svi koji su upozoravali da je Atletico više italijanski nego španski tim. Njihov stil igre podrazumeva da se protivniku prepusti inicijativa i sačeka greška. Formula je radila i sinoć, mada kako rekosmo, Milan je zaslužio više.

Italijani žale, naslovi u novinama idu od "Prevara Atletica", do "Ovakav poraz boli", priča se o penalu koji je sudija mogao da svira nakon rvačkog zahvata nad Polijem u 37. minutu.

Baloteli je bio neutralisan, posle jednog neopreznog starta Diega Coste pao je i povredio rame. Više se priča o Fanny, njegovoj devojci koja je sijala na tribinama, odevena u crveno i crno. No, navijanje nije pomoglo, Mario gotov da nije pripretio Courtoi.

Milan je pokazao da ima indiviudalni kvalitet, ali da kao tim teško može da odigra utakmicu u istom ritmu. Adel Taarabt je dominirao u većem delu meča, kod njega nije problem u klasi, već glavi. Ako ovako nastavi, mogao bi da bude važan šraf u Seedorfovoj mašini.

Holanđanin je izjavio da je ponosan na tim, ponovo indirektno pecnuo Allegrija uz konstataciju da tim napreduje na fizičkom planu i da sada trče mnogo više nego kada je stigao.

Ovo je izgubljena godina, nije bio potreban Atletico da bi to pokazao, u svakom slučaju, da Milan može da odigra u istom ritmu više od poluvremena, svakako da bi utisak bio drugačiji.

Na drugoj strani španska štampa slavi Courtoisu, Diego Simeone smatra da je odbrana posle šuta Polija bila ključna, ali i upozorava da ništa nije gotovo. Ono što treba reći je da se Atletico posle krize nalazi u usponu forme, ponovo deluju prepoznatljivo u odbrani kao tim, mada je bilo i grešaka.

Do revanša ima dovoljno vremena da zaigraju bolje, jer i sami znaju da nije gotovo. Milan ima za čime da žali, ali čini se da je Atletico u ovom meču pokazao da je sazreo kao tim i da može da pobeđuje i kada ne igra dobro...

Noviji Stariji