Ancelotti savetovao Seedorfa pred Atletico

Carlo Ancelotti, nekada je u Milanu trenirao Clarencea Seedorfa, koji je u međuvremenu seo na klupu "Rossonera" i osmišljava taktiku za susrete protiv Atletico Madrida u osmini finala Lige šampiona. S nekim smernicama mu je pomogao Ancelotti, koji kao aktuelni trener Real Madrida zna kako treba igrati protiv njih.

Real Madrid je s ukupnih 5-0 u dve utakmice eliminisao gradskog rivala Atletica u polufinalu Kupa kralja. Ancelotti svejedno silno hvali gradskog suparnika, posebno njegovog trenera Diega Simeonea, te kaže kako ga je njegov bivši igrač Clarence Seedorf kontaktirao i priupitao za mišljenje o nadolazećim susretima Milana i Atletica.

"Clarence je moj partner i moj prijatelj. Bilo je neizbežno da zatraži neke informacije. On zna kako se treba nositi s Atleticom. Potpuno se uživio u svoju novu ulogu i ima odlične ideje", kaže Ancelotti.

"Igra Atletica je preslika njihovog trenera Diega Simeonea iz igračkih dana. Bio je taktički pametan igrač i davao je sve od sebe na terenu. Njegova ekipa je poput njega, snažna, čvrsta, s mentalitetom borca. Milan mora biti oprezan s Atleticovim kontranapadima i prekidima", ističe bivši trener Milana, koji je dva puta osvajao Ligu šampiona u ovom klubu.
Noviji Stariji