Balotelli dobio tutora, policajca osuđenog zbog brutalnosti!

U Italiji kažu da je sramna činjenica da Filippo Ferri ima bilo kakav posao nakon onoga što se dogodilo u Đenovi 2001. Ipak, ražalovanog i osramoćenom policajca je "rehabilitovao" Silvio Berlusconi. Već smo pisali da će Milan angažovati tutora italijanskom reprezentativcu, a to će biti Filippo Ferri.

Možda ste gledali film, snimljen prema istinitom događaju, možda ste čuli za napad na "školu Diaz" u Đenovi, tokom trajanja Samita G8 u leto 2001.

Tamo su tokom trajanja skupa bili smešteni demonstranti i antiglobalisti. U noći između 20. i 21. jula, do zuba naoružane specijalne jedinice policije uz pomoć karabinjera, njih oko par stotina upali su u zgradu u đenovljanskom kvartu Albaro.

Usledilo je prebijanje demonstranata, kako je kasnije otkriveno, policija je podmetala dokaze poput Molotovljevih koktela, a takođe su tvrdili da su napadnuti noževima od demonstranata, oružje nije nađeno.

Bilans krvave racije su više od 60 povređenih demonstranata i troje koji su završili u komi. Policijsko nasilje je opisano kao najveći udar na ljudska prava posle drugog svetskog rata naovamo.

Suđenje se vuklo, Italija je bila pod pritiskom, dosta policajaca je osuđeno, među njima i Filippo Ferri šef specijalne jedinice iz Spezie. Dobio je 3 godine i 8 meseci, optuživan je za brutalnost, ali i maltretiranje uhapšenih.

Otpušten je iz policije, ali ga je zaštitio Berlusconi, dobio je posao u obezbeđenju Milana. Inače Filippov otac je ministar iz osamdesetih, pa se računa da su mu političke veze omogućile novi posao.

On će biti tutor Balotellija, u javnosti se neće odvajati od Super Maria, sprečiće njegove sukobe u javnosti, ali mu i sugerisati da ne radi određene stvari, poput onog gafa sa Twittera i poruke koju je objavio, a koja se tiče napuljske mafije.

Ferri neće biti klasičan telohranitelj, već nešto poput Balotellijeve senke, a priča se da će napadač imati i redovne seanse kod psihologa, na čemu je uz Milan insistirao i njegov agent Mino Raiola.

Noviji Stariji