Kako će izgledati šeširi Lige šampiona?

Manje više je sve poznato, osim par učesnika, ali to neće promeniti izgleda šešira. Juventus čeka revanš između Sociedada i Lyona, ako prođu Španci, što je izvesno, Italijani se penju u drugi šešir.

U prvom nema nikakve dileme, nosioci grupa su poznati. U pitanju su Barcelona, Real, Chelsea, Bayern, Manchester United, Benfica i Porto, kao i Arsenal kome je ostalo da završi posao protiv Fenera kući, ali to će biti formalnost.

U drugom šeširu, do sada su Milan, Atletico Madrid, Shahhtar, CSKA, PSG, Marseille, trebalo bi po rejtingu da se nađe Schalke, ako eliminiše Grke, ali PAOK ima odličnih 1:1 iz Gelzenkirhena.

Osmi klub je trebalo da bude Lyon, ako ispadnu od Sociedada, prvi meč su izgubili kod kuće (0-2), umesto njih u šeširu će biti Juventus, koji bi na taj način mogao da izbegne tešku grupu kao prošle sezone.

U trećem šeširu su City, Ajax, Dortmund, Galatasaray, Olimpyakos, iz kvalifikacija Bazel i Zenit, koji su blizu plasmana, a ako Juventus ode u drugi šešir, u treći će iz poslednjeg biti promovisan Bayer Leverkusen.

U poslednjem su Napoli, Anderlecht, Copenhagen, ostatak će biti poznat posle kvalifikacija, naime, Austrija iz Beča je pred grupnom fazom, videćemo kako će završiti revanš Maribora i Viktorie Plzen, tu bi trebalo da bude Sociedad, kao i senzacija kvalifikacija Shakhtor Karagandi, ako preživi revanš protiv Celtica. Osmi član najslabijeg šešira će biti pobednik dvomeča između Legie i Steaue.

Žreb je naredne nedelje, odnosno nakon završetka kvalifikacija, narednog četvrtka u Monaku od 18 časova.
Noviji Stariji