Balotelli, manje provociraj?!

Sutrašnje gostovanje Milana u Veroni na startu šampionata doneće sudar Maria Balotellija sa ozloglašenim navijačima na "Bentegodiju".

Povratak Verone u Seriju A aktuelizovao je pitanje i njihovih navijača, naravno onih iza gola koji imaju lošu reputaciju gde god se pojave. Verona ima veliku podršku u gradu, dovoljno je reći da ih je svojevremeno u Seriji C gledalo 30.000 ljudi.

Sada su ponovo u eliti, spremaju feštu na startu, sutra popodne ugostiće Milan, ali su oči uprte ka ULTRAS grupama koje su najveći rasisti u Italiji. Veronini navijači su čak ozloglašeniji i od Laziala, sa kojima naravno gaje veliko prijateljstvo.

Ovaj grad u Venetu je desničarski nastrojen, na vlasti je
Lega Nord stranka poznata po svojim ekstremističkim stavovima prema imigrantima.

Gradonačelnik Flavio Tosi je odbio da Balotelliju garantuje da neće biti na udaru.

"Morate tu stvar da sagledate sa više aspekata. Prvi je to što mi ništa ne možemo da uradimo ako su tri ili četiri kretena u masi", kaže Tosi koji svesno zabašuruje problem, pošto praktično kompletna tribina, a i nemali broj običnih navijača često demonstrira rasizam na utakmicama.

On je krivicu prebacio na Balotellija.

"On ni morao da povede računa o svom ponašanju. Pomoglo bi kada bi manje provocirao. On je dobar u tome da načini sebe žrtvom, ali izaziva takve emocije. Većina crnih igrača ne trpi nikakav rasizam sa tribina, kako se on uvek nađe na meti", dodao je Tosi.

Inače u Italiji traje rasprava oko kazne Laziu zbog vređanja Pogbe i Asamoe iz Juventusa u meču Superkupa.

Navijači Rimljana tvrde da majmunski krici nisu bili na rasnoj osnovi, već prosta uvreda. Oni su se složili da bi navijači trebalo da izbegavaju takve postupke kako "licemerima ne bi davali razlog da se proslave kritikujući navijački pokret".

Posle se pitaju što stadioni zvrje prazni i Serija A daleko zaostaje za Engleskom, Španijom i Nemačkom...
Noviji Stariji