Balotelli: Žao mi je tog Interovog dresa

Mario Balotelli otkrio je šta ne bi uradio da se ponovo rodi...

Mario Balotelli izašao je pred novinare i "otvorio" dušu tokom konferencije za medije uoči meča između Italije i Malte.

Dotakao se rasizma, njegove arogancije, ali i prvi put javno rekao zbog čega se kaje, odnosno šta nikada više ne bi uradio u životu.

"Da imam novi život i da krenem sve ispočetka, uradio bih sve isto, osim jedne stvari - kajem se što sam bacio Interov dres na zemlju i nikada više to ne bih uradio", rekao je Balotelli, koji je karijeru počeo u Interu, u kojem je dobio šansu sa 17 godina, ali koji je uspeo svojim ponašanjem da navuče gnev navijača "nerazura" još dok je bio u tom klubu.

Čak i pre nego što je priznao da navija za najvećeg rivala Milan.

Balotellija je potom put preko Manchester City-a vratio u Milanu, kada je zimus konačno postao igrač Milana, za koji navija od malena i tek tada, priznao je da mu je krivo što je u velikoj noći tog proleća 2010. godine, dok je cela "Giuseppe Meaza" slavila pobedu nad Barcelonom od 3:1 u polufinalu Lige šampiona - on odreagovao nezrelo i nesportski i izlazeći s terena besno bacio dres na travu.

Njega je trener Mourinho ubacio u igru u finišu utakmice, ali od prve sekunde na terenu Balotellijevo ponašanje nije bilo u skladu sa aktuelnim trenutkom - potezima je nervirao domaće navijače, koji su mu zviždali, umesto da čekaju kraj i proslave pobedu koja ih je uz minimalan poraz u revanšu od 1:0, a potom sigurnom pobedom nad Bayernom iz Minhena u Madridu (2:0) odvela do titule evropskog prvaka.

Tada je svima bilo jasno da će Balotelli otići na kraju sezone, a dve i po godine kasnije, Balotelli priznaje...

"To nije bilo u redu s moje strane i ne bih uradio tako nešto".

Navodno ga je zbog tog poteza tadašnji fudbaler Intera Marco Materazzi udario još u tunelu.

Iako ga je te iste sezone krvnički, nemoćno, Francesco Totti šutnuo u telo bez lopte tokom poraza Rome od Intera na "Olimpicu", Balotelli danas kaže i...

"Bila bi mi čast da igram sa Tottijem, koji je pravi fenomen i veliki šampion. Voleo bih da se vrati u reprezentaciju Italije".

Poslednji u nizu navijača u Italiji koji su na rasnoj osnovi vređali Balotellija su upravo Interovi, tokom derbija Milan - Inter, a dok je igrao za "nerroazzure" trpeo je uvrede od fanova Juventusa, Atalante, itd. Mnogi desničarski nastrojeni Italijani smatraju da za njega nema mesta u reprezentaciji jer je crn.

Balotelli je priznao da ga to čini ljutim i razočaranim.

"Rasizam me iritira, ljuti i zbog toga sam razočaran. Nažalost, ne vidim napredak na tom polju", priznao je Balotelli, koji je još jednom odbacio optužbe da je arogantan.

"Ne smatram sebe najboljim na svetu, ali ne mislim ni da sam najgori. Ja sam Mario Balotelli i to je za sada dovoljno... Zahvaljujući mojim igrama u reprezentaciji Italije i golovima na EURO, sada i navijači rivalskih klubova u Italiji smatraju da sam potreban timu i počinju da me prihvataju. Vidim to po reakcijama kad sam im blizu. Za mene je reprezentacija nešto posebno, nešto drugačije i drago mi je da je naš tim sve mlađi i mlađi".

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji