"Faraon" protiv Messija

Milan i Barca igraju veliki derbi osmine finala Lige šampiona. Messi napada San Siro, Rossoneri bez Balotellija.

Leo Messi dobio pomoć u borbi protiv Novaka Đokovića. Janko Tipsarević trenutno se takmiči na turniru u Marseillu, ali je slobodno vreme iskoristio da još jednom pokaže navijačke sklonosti ka fudbalerima Barcelone. "Čisto da znaju da sam slobodan za večeras.... Idemo Barsa", napisao je srpski teniser na Twitteru.

Fudbaleri Milana imaće veliku podršku sa tribina protiv Barcelone - Novaka Đokovića.

Naravno, naslovna strana Gazzette dello Sport posvećena je meču Milan - Barca. Na njoj su, oči u oči, El Shaarawy i Messi, uz zanimljiv podatak - da je El Shaarawy postigao više golova u karijeri od Messija za isti period.

Stranu Katalonaca u Milanu će braniti i 2.100 navijača Barcelone.

Trava na San Siru je zamka, piše Mundo deportivo. Posle silne bruke koju su čelnici Milana i Intera doživljavali zbog jadnog travnjaka na milanskom stadionu, angažovana je holandska kompanija "Deso", koja je "ubacila" oko 20 miliona vlakana veštačke trave. Teren izgleda bolje, ali se Diego Milito ozbiljno povredio...

Najatraktivniji od svih osam duela osmine finala Lige šampiona bez dileme odigraće sutra uveče na San Siru Milan i Barcelona, dva kluba koji su osvojili ukupno 11 titula prvaka Evrope, od čega pet u poslednjoj deceniji.

Milan - Barcelona 4:0, maj 1994. godine

Na prvi put ove sezone rasprodati stadion San Siro stiže "kaznena ekspedicija" iz Katalonije, predvođena najboljim fudbalerom sveta Lionelom Messijem, a dočekaće ih preporođeni rosoneri, koji su u seriji od šest pobeda na poslednjih sedam utakmica.

Nažalost, više od 80.000 gledalaca uživo i milioni putem tv prijemnika širom sveta neće imati priliku da vide "obračun" Messija i Maria Balotellija, koji nema pravo nastupa pošto je u prvom delu sezone igrao za Manchester City u elitnom takmičenju.

"Rekao sam treneru Allegriju da Messi mora da dobije posebnog čuvara, koji će se 'prilepiti' za njega i neće mu dati da diše. To je jedini način da izvučemo pozitivan rezultat", podgrejao je atmosferu uoči meča gazda Milana Silvio Berlusconi.

Italijanski mediji prognoziraju da će Allegri ulogu "policajca" dodeliti Francuzu Mathieu Flaminiju, dok će mesto u startnih 11 umesto Balotellija dobiti Giampaolo Pazzini

Milan i Barcelona često su se susretali u najjačem evropskom takmičenju, a najviše se pamti finalni duel iz Atine 1994. godine, kada je italijanski klub predvođen Dejanom Savićevićem ubedljivo slavio sa 4:0.

Prošle sezone sreli su se čak četiri puta, prvo u grupi, a potom u četvrtfinalu. Dva puta bilo je nerešeno i dva puta su Katalonci bili bolji, pa su i prošli u polufinale, gde su kasnije eliminisani od Chelsea.

Barcelona je i sada favorit, a dobra vest za navijače lidera španskog šampionata je povratak u tim Xavija, koji dve nedelje nije igrao zbog povrede.

"Čeka nas najteži mogući rival u osmini finala. Milan ima tradiciju na evropskoj sceni, ali, iskreno, radujem se nastupu na San Siru. Očekujem odlične utakmice i naš prolaz dalje", poručio je Xavi.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji