Serie A - velikani na popravnom

Juventusu bod u Firenci, prilika da konkurenti smanje zaostatak za liderom. Milanski klubovi traže iskupljenje, derbi u Napulju...

Vanredno kolo otvorili su Fiorentina i Juventus remijem bez golova. Šampion je tako sačuvao nepobedivost u prvenstvu više od 18 meseci, ali je izgubio perfektan učinak nakon četiri pobede.

Osam mečeva na programu je danas, kolo zatvaraju Siena i Bologna sutra uveče.

U kasnom popodnevnom terminu sastaće se Pescara i Palermo. Novajlija sanja prvu pobedu, na "Adrijaticu" ćemo videti ponovo Ćosića u startnoj postavi, kod Sicilijanaca Milanović ni na klupi, povredio se i pauziraće najmanje četiri nedelje.

Centralno pitanje večeras je hoće li pasti prokletstvo "San Sira"? Cagliari stiže u Milano gde ni Milan ni Inter ove godine nisu pobedili. "Rossonerima" nakon tri poraza u prve četiri utakmice gori pod nogama, vraća se Robinho, ali počeće sa klupe. Hoće li i šta promeniti Allegri ostaje da vidimo, tko zna možda ga bivši klub košta posla.

Za Inter je na neki način olakšanje što putuju u Veronu. Protiv Chieva prolaze dobro, ove godine pokazuju dva lica, ono lepše na strani. Slavili su u Pescari i Torinu, nakon šamara protiv Siene u nedelju pobeda je moranje.

Derbi meč igraće Napoli i Lazio. I jedni i drugi nisu zadovoljni posle vikenda, Napoli nije iskoristio brojčanu prednost u Cataniji, Lazio se okliznuo kod kuće protiv Genoe. U nekim najavama pred meč navodi se da bi pobednik večeras na "San Paolu" istakao kandidaturu, tačnije bacio rukavicu Juventusu u trci za titulu. Ako Napolitanci pobede, izjednačiće se sa šampionom po broju bodova.

Roma je bez borbe osvojila bodove u Cagliariju, sledi povratak na "Olimpico" koji je takođe tabu. Večeras im gostuje odlična Sampdorija koja je osvojila 10 bodova (krenula je iz jednog minus) i sigurno da se neće lako predati. Zemanov tim je osvojio samo bod kod kuće u prva dva meča, primili su pet golova, a svakako da silno žele pobedu kao uvertiru pred gostovanje na Juventus Areni u subotu uveče.

Krstičić je na klupi za Dorijane, od naših videćemo mali srpski derbi između Torina i Udinesea, sa jedne strane je Stevanović, sa druge Brkić i Basta. Sva trojica su najavljena u startnoj postavi.

I Boško Janković je u timu Genoe koja posle uspeha u Rimu želi novi trijumf, rival je Parma. Atalanta bez povređenog Radovanovića putuje u  Cataniju, probaće da primeni recept za Sicilijance, pošto su u nedelju "Orobići" u finišu srušili Palermo u Bergamu.

Utorak:

Fiorentina - Juventus 0:0

Sreda:

Pescara - Palermo 18:00
Milan - Cagliari 20:45
Chievo - Inter
Napoli - Lazio
Catania - Atalanta
Torino - UdineSe
Genoa - Parma
Roma - Sampdorija

Četvrtak:

Siena - Bologna 20:45

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji