Galliani: Novi Milan u pohodu na titulu!

Potpredsednik Milana Adriano Galliani obratio se novinarima povodom početka priprema "Rossonera". Cilj podmlađene ekipe je titula u Seriji A, istakao je drugi čovek Milana.

Massimiliano Allegri danas je započeo letnje pripreme sa svojim igračima. Milan je u prethodnoj sezoni izgubio bitku za titulu od Juventusa ali je početak priprema označio novi start gde svi kreću od nule.

Adriano Galliani saopštio je ciljeve podmlađene ekipe koji će se ticati vraćanja titule na "San Siro".

"Naš cilj je da se borimo za šampionat. Verujem da imamo ekipu koja je sposobna da se izbori za ciljeve koje smo sami sebi postavili. Dogodile su se velike promene, veliki broj igrača je napustio klub i sada je ovo potpuno novi Milan" istakao je Galliani.

On nije želeo da konkretnije prokomentariše mogućnost odlaska Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silve i ostavio je dozu sumnje u tu opciju istakavši da do kraja prelaznog roka ima još dosta vremena.

"Thiago Silva i Zlatan Ibrahimović će ostati, ali prelazni rok je dugačak i sve je moguće. Ne aludiram na to da bi oni mogli da odu ali prošle godine nisam očekivao da u klub stignu Antonio Nocerino i Alberto Aquilani..." zaključio je Galliani.

Potpredsednik "Rossonera" objasnio je da se svi klubovi u Seriji A susreću sa problemom finansijske krize i da zbog toga nema zvučnijih pojačanja tokom ovog prelaznog roka.

"Nekada su u italijanske klubove dolazili vrhunski igrači ali to više nije moguće. Skupi igrači koji zahtevaju velike plate nisu dostupni Milanu, Interu i Juventusu. Pre dvadeset godina imali smo veće budžete od Reala i Barcelone a sada je drugačije. Italija se promenila kao država i ekonomija je doživela velike udarce. Nije problem u Milanu već u italijanskom fudbalu uopšte" poručio je Galliani.

Sve ovo navodi nas na zaključak da u Milan tokom leta neće stizati zvučnija pojačanja uz mogućnost da neka od zvezda kluba bude prodata kako bi se stabilizovala finansijska situacija "Rossonera".

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji