Allegri pravi novi Milan – nemački "Milioneri" kao uzor?

Trener Rossonera Massimiliano Allegri se sprema za kompletnu promenu fudbalske filozofije, Urby Emanuelson mu predlaže model po kome se radi u Borussiji Dortmund.

Odlasci prvo iskusnih proslavljenih fudbalera kakvi su Nesta, Seedorf i ostali, a potom i prodaja Silve i Ibre, označili su kraj jedne i početak nove ere u Milanu.

Razočarani navijači su ljuti na upravu koja ipak sa optimizmom ulazi u novu sezonu.

„Odlazak Ibre će usloviti velike promene u našoj igri.“

„Klub ima jasan plan kada je u pitanju delovanje i na terenu i na transfer pijaci, ali mi već sada imamo igrače koji mogu da ispune naše zamisli i koji mogu da čine okosnicu jednog novog Milana.“, rekao je Allegri osvrnuvši se na Urbya Emanuelsona koji je blistao u TIM trofeju.

„Emanuelson je jedan od tehnički najpotkovanijih fudbalera koje imamo u ekipi.“, istakao je Allegri.
Upravo Emanuelson ima predlog modela po kom bi u budućnosti trebalo da fukcioniše Milan, a koji se zasniva na idejama koje već godinama sprovodi nemački šampion Borussija Dortmund.
„Novac u Italiji počinje da stvara velike probleme u fudbalu."

"Navijači su razumljivo nervozni, ali znam da klub aktivno radi na pronalaženju zamena za igrače koji su otišli. Ipak, obzirom na broj talentovanih igrača koje imamo u svojim redovima, možda bi najbolje bilo da kopiramo model Borussije Dortmund i stvorimo jaku ekipu sastavljenu od mladih igrača većinom iz sopstvenih redova.“, rekao je Emanuelson.
Noviji Stariji