U naredne dve godine možda ne budemo gledali Seriu A


Usled sve učestalijih afera sa nameštanjem rezultata, premijer Italije Mario Monti je najavio radikalne mere. On je izjavio da će pokrenuti inicjativu da Seria A bude zamrznuta na jedno dve a možda i tri godine.
"Zatražiću od nadležnih organa da prvenstvo Italije u fudbalu bude suspendovano na dve a možda i tri godine, zavisno od toga koliko će fudbalu biti potrebno da sazri. Neprihvatljivo je to što se dogodilo, pogotovu što se ne događa prvi put. Ovu odluku neću zatražiti samo kao premijer već i kao čovek koji voli fudbal. Ozbiljno ćemo razmotriti varijantu suspenzije." izjavio je Premier Italije Mario Monti.

Prvi koji se oglasio nakon ove izjave italijanskog premijera jeste predsednik Palerma Maurisijio Zamparini:

"Jedina sramotna stvar u ovoj zemlji jeste činjenica da neko poput premijera izjavljuje ovakve stvari. Nije u njegovoj nadležnosti da bine o fudbalu, već o državi koju svaki dan sve više uništava". - oštar je bio Zamparini.

Podsećanja radi sredinom osamdesetih godina, britanska premijerka Margaret Tačer, zatražila je izuzeće engleskih klubova iz evrokupova, nakon divljanja navijača Liverpoola na "Heiselu" 1985. godine. Englezi su tada čitavih pet godina igrali bez predstavnika u Kupu šampiona.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji