Moguči nasljednici Milanovih legendi

Analiza svih 16 sudionika europskog prvenstva donosi neka zanimljiva imena igrača koji bi mogli prema nekim glasinama i različitim kombinacijama biti od interesa u bliskoj budućnosti.

DANSKA: Christian Eriksen (AFC Ajax). Dragulj iz danske kojeg ne treba posebno predstavljati. U radu za dovođenjem stoje: Arsenal, United, City, Milan, Roma, Barcelona. Vrlo kvalitetan igrač odlične tehnike koji je savršeno savladao i prihvatio svo znanje nizozemskog kluba. Jedan od najtraženijih igrača trenutno u Europi ima vrlo visoku cijenu a to je 20-25 miljuna eura.

GRČKA: Kyriakos Papadopoulos (FC Schalke 04). Jedan od najperspektivnijih igrača generacija 1992. Procjenjuje se na vrijednost od 10 miljuna eura zahvaljujući vrlo dobro odigranoj sezoni u Njemačkoj. On se spominje kao moguća alternatica za Francesco Acerbi.

NIZOZEMSKA: Kevin Strootman (PSV Eindhoven). San navijača Milana kojeg svi želimo vidjeti kao zamjenu za Van Bommela koji je naša jaka karta u njegovom dovođenju. Dvadeset i dvije godine star Strootman odlučnim koracima napreduje u svojoj karijaeri a možemo reći da je posljednju sezonu eksplodirao u PSV-u. PSV bi ga želio zadržati, ali to neće biti moguće ponudi li neko 10-15 miljuna eura.

FRANCUSKA: Yann M'Vila (Stade Rennais FC). Svima vrlo dobro znani M'Vila je zadnji vezni igrač s vrlo dobrom tehnikom i zavidne fizičke snage. Nakon četri sezone u Rennesu spreman je za skok u svojoj karijeri, a kao njegova prva destinacija spominje se Arsenal. Milan također pokazuje veliko interesiranje za njega međutim problem je cijena koja iznosi 15-20 miljuna eura. 

ŠVEDSKA: Andreas Granqvist (Genoa CFC). Igrač koji je prošle sezone došao u Genou za 4.5 miljuna eura. Inače je veliki prijatelj sa Ibrahimovićem koji je prvi njegov sponzor u Rossonerima. Za ovog šveđanina potrebno je najmanje 5 miljuna eura. 

Još neka imena:

Nuri Sahin (Real Madrid CF). Milan je jako zagrizao za njega i poslao službenu ponudu u visini od 10 miljuna eura. Njegova vrijednost procjenjuje se na 18 miljuna eura. Vrlo je dobar igrač sa jakom tehnikom i šutem a može igrati sva mjesta u vezi s naglaskom na zadnjeg ispred obrane i playmakera.

Jean-Armel Kana-Biyik 22 godišnji stoper Rennes-a je također zanimljiv Milanu a za njegovo dovođenje je zainteresiran i Tottenham. Klub može napustiti za 6 miljuna eura.

Lassana Diarra je opet zapeo za oko čelnicima Milana. Za 27 godišnjaka još se zanimaju PSG i Tottenham.

Uz navedene igrače napomenimo još da je sudbina Flaminia neizvjesna jer se nezna oče li produžiti ugovor. Kao njegove zamjene moguči su: produženje Seedorfovog ugovora, otkup Aquilania ili dolazak Rigonia (32 godišnji ofanzivni vezni) igrača Novare kojem je istekao ugovor.
Noviji Stariji