Sezona 2011/12 za Antonija Cassana

Leto 2011: Iako je osvojio titulu Serie A sa "Rossonerima", Cassano je u tom periodu bio nezadovoljan i razmišljao da potraži novu sredinu. U nekolika navrata izjavio je da je umoran od fudbala, pa da bi tako mogao da se povuče i iz reprezentacije. Ipak dobio je podršku od brojnih ljudi, počevši od Cesarea Prandellija pa do uprave Milana, i tako se nakon utakmice u Bariju između Italije i Španije sve promenilo. 

Danas je Cassano veoma važan igrač kako za Italiju, tako i za Milan. 

Početak sezone sa Milanom, Cassano je obeležio sjajnim partijama, i konačno je delovao kao pravi lider. Uspeo je da pronađe sebe u dresu Milana i bio onaj pravi, čemu su doprinele i sjajne igre u dresu "Azzura", zbog čega je sve češće dobijao kapitensku traku od Prandellija. 

Bio je to sjajan početak sezone za "FantAntonia" koji je uklesao svoje ime u startnoj postavi. 
Ipak 29. oktobra Cassano je pretrpeo moždani udar, zbog čega je odmah operisan, a fudbalu u tom trenutku niko nije razmišljao. 

Kada se počeo oporavljati, prognoze su bile da će se vratiti tek za narednu sezonu, i da će samim tim propustiti Evropsko prvenstvo koje se igra na leto. Međutim Cassano se vratio brže nego što je iko očekivao, i 7. aprila protiv Fiorentine izašao na teren. 

Sada je on konačno spreman da opet bude lider ekipe, zbog čega je srećan i Prandelli, koji će na Cassana moći da računa za predstojeće Evropsko prvenstvo. Svi se nadamo da će biser iz Barija nastaviti da sija.
Noviji Stariji