Ibra prevazišao Van Bastena i Shevu

Zlatan Ibrahimović igra možda svoju najbolju sezonu u karijeri, iako postoji velika verovatnoća, posle dugog niza godina, da njegov klub ne osvoji titulu šampiona u svojoj nacionalnoj ligi.

Ibra bi, sigurno je, dao bar polovinu svojih golova u zamenu za ovogodišnji "scudetto". A, njih, postignutih golova, ima "na računu" već 26, u Serie A: jedan više od legendarnog Marca Van Bastena, koji je u sezoni 1991-92 sa 25 pogodaka osvojio titulu najboljeg strelca u italijanskom šampionatu i dva više od najboljeg Shevchenka (24 gola u jednoj sezoni). 25 golova u Serie A je i Zlatanov stari rekord u Serie A, iz sezone 2008-09 (takođe uz titulu najboljeg "bombera" lige).
Što se tiče svih golova u jednoj fudbalskoj godini, Ibrahimović ih je za sada postigao 33: jedan više od Van Bastena (32, 1988-89) i jedan manje od Shevchenka (34, 2000-01). Ispred svih je legendarni Šveđanin Nordahl, koji je u sezoni 1950-51 postigao 38 pogodaka (35, godinu dana ranije).

Za Ibru nije nemoguća misija postići još 5 golova u preostala tri meča sezone, ali paradoksalno je to što od svih tih golova neće biti naročite koristi ako Milan, što je vrlo verovatno, sezonu završi bez ijednog osvojenog  trofeja.
Noviji Stariji