Milan ispao iz Kupa Italije!

Posle produžetaka i velike borbe, Juve uz remi od 2:2 eliminisao Milan i plasirao se u finale Kupa Italije.

Počelo je nešto ofanzivnijom igrom Milana, pripretili su Storariju, ali je do gola stigao Juventus. Iščeprkao je Lichtsteiner jednu loptu, uposlio Del Piera. Legendarni kapiten je prevario Ameliju, 1:0 i činilo se da će Juve bez problema u finale, tim pre što je bio bolji rival u finišu prvog dela.

Ali, onda je izašao Ibra, Milan postao opasniji, domaćin se povukao, uvukla se nesigurnost u odbranu, zaboravljeni Mesbah postiže gol za 1:1, i to glavom.

To je dodatno osokolilo Milan, bolji su rival, povijala se odbrana Juventusa, pa je nekako očekivano u poslednjih deset minuta Maxi Lopez pošto je promešao Chiellinija i Bonuccija doveo Milan do vođstva od 2:1.

Mogao je Borriello da spreči produžetke, ali je loše šutirao.

U produžetku tajfun, nisu znali fudbaleri Milana šta ih je snašlo. Ređale su se opasne situacije pred golom Amelije, Vučinić divnim golom poravnava na 2:2. I to je bila odluka, Milan bez snage za uzvrati, pobeda Juventusa od 2:1 u prvom meču je odlučila.

Juve je u finalu, videćemo protiv koga će se boriti za trofej, sutra Napoli juri prednost Siene od 2:1 iz prvog susreta. Finale je u maju u Rimu.
Noviji Stariji