Bez golova na San Siru!

Zlatan Ibrahimovic Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the UEFA Champions League group H match between AC Milan and FC Barcelona at Giuseppe Meazza Stadium on November 23, 2011 in Milan, Italy.Prva utakmica derbija četvrtine finala Lige šampiona završena je bez pobednika, na žalost i bez golova. Na "San Siru" sastali su se sedmostruki prvak Evrope i branilac titule i četvorostruki osvajač Milan i Barcelona, ali su mreže mirovale. Prilika je bilo na obe strane, ali su se isticali golmani Christian Abbiati i Victor Valdes.

Prvu šansu imao je i propustio tim domaćina. Kevin Prince Boateng je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je izblokiran. U nastavku napada Zlatan Ibrahimović je dodao Robinhu, ali je Brazilac loše zahvatio loptu. Prilika na sedam-osam metara od gola Victora Valdesa je propala. U nastavku meča, Barca je preuzela inicijativu, a prva sporna situacija je viđena u 16. minutu. Alexis Sanchez je pao u kaznenom prostoru, stvorila se gužva, ali se ništa bitnije nije dogodilo. Sve je ostalo na protestima. Odličnu priliku četiri minuta kasnije nije iskoristio Ibrahimović posle asistencije Clarence-a Seedorfa. U situaciji "jedan na jedan" uspešniji je bio golman branioca titule prvaka Evrope. Desetak minuta kasnije odličnu šansu nije realizovao Sanchez, tačnije u poslednjem trenutku uklizao je Luca Antonini. I u nastavku, gosti su postepeno nametali ritam, ali golova nije bilo.

Ni deset minuta drugog poluvremena nije prošlo, a Massimiliano Allegri je izveo Robinnha i uveo Stephan El Shaarawya. Ubrzo je u igru ušao i Urby Emanuelson, ali u prvom kontaktu sa loptom nije se najbolje snašao. U kaznenom prostoru je loše primio loptu, što je iskoristila odbrana Barce. U međuvremenu nije bilo izglednih prilika. Menjao je i Pep Guardiola, uglavnom u najisturenijoj liniji. Umesto Andresa Inieste i Sancheza ušli su Cristian Tello i Pedro Rodriguez. Upravo je Rodriguez sebi u 80. minutu stvorio dobru šansu, ali je na nekoliko metara od gol linije iskusni Christian Abbiati sprečio pogodak. U tim trenucima Katalonci su "pleli mrežu" oko kaznenog prostora protivnika.

Mogla je Barcelona da dođe do kapitalne prednosti, ali su opet dovoljno pažljivi bili Abbiati i Antonini. Prvo je golman Milana zaustavio šut Lionela Messija, a onda je ispred Tella uklizao Antonini. Revanš meč je na programu 3. aprila.

Milan - Barcelona 0:0

Stadion: San Siro
Gledalaca: 77.000
Sudija: Jonas Eriksson (Švedska)
Žuti kartoni: Seedorf, Nesta, Ambrosini - Keita

Milan: Abbiati, Mexes, Nesta (od 74. Mesbah), Bonera, Antonini, Seedorf, Nocerino, Ambrosini, Boateng (od 67. Emanuelson), Ibrahimović, Robinho (od 52. El Shaarawy). Trener: Massimiliano Allegri.

Barcelona: Valdés, Alves, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta (od 65. Tello), Mascherano, Keita, Busquets, Sanchez (od 76. Rodriguez), Messi. Trener: Pep Guardiola.
Noviji Stariji