Torino slavio ubedljivo protiv nezainteresovanog Milana

U drugom meču subotnjeg programa 37. kola Serije A, Torino je naneo težak poraz vicešampionu, Milanu – 3:1.


Bio je ovo i srpski derbi s obzirom da su trojica reprezentativac Srbije od prvog minuta bili na terenu. A dvojica iz Torina su se baš istakli. Ivan Ilić je postigao drugi gol za “bikove” na asistenciju strelca prvog gola Duvana Zapate.


Golman Vanja Milinković Savić je bio još jednom izvanredan iako nije uspeo da sačuva mrežu netaknutom. On je odbranio 3 šuta igračima Milana, od kojih jedan baš reprezentativnom saigraču Luki Joviću.


A što se tiče njega, dobio je priliku od 1. minuta, međutim, može se reći da ga je na ovom meču stavio u džep talentovani, mladi štoper domaćih Bongiorno. Jedini put kad mu je “utekao” našao se u gol šansi ali je njegov udarac, kao što rekosmo, zaustavio Vanja.


Treći gol Torina bio je remek-delo i demonstracija fenomenalnog šuta za koji znamo da poseduje iskusni Ricardo Rodriguez. Novi spektakularni evrogol u karijeri je postigao u prvom minutu drugog poluvremena.


“Rossoneri” su spasili čast golom Benaccera iz penala. Iako su imali dovoljno vremena i nekoliko šansi, poraz nisu izbegli.


Sa ova tri boda Torino je preskočio Napoli na 9. mestu i čak može da se nada Ligi konferencija. Za to im je potrebno da u finalu tog takmičenja Fiorentina pobedi Olimpiacos. Time bi “viola” uz pehar izborila direktno mesto u Ligi Evrope, a umesto nje bi išao Torino u LK.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji