Piolijev džoker sa klupe doneo Milanu pobedu u Rimu

 U okviru 27. kola italijanske Serije A večeras su se u Rimu sastali Lazio i AC Milan. Meč je završen pobjedom Milana 0:1. 


Matias Vecino je u osmoj minuti oprobao udarac. Nakon kornera je potegao s vrha kaznenog prostora, pored gola.


Četiri minute nakon toga Taty Castellanos pada u kaznenom prostoru Milana. Sudija Marco Di Bello je samo odmahnuo rukom i ništa od penala nije bilo.


Maurizio Sarri je zbog prigovora dobio javnu opomenu u 22. minuti i to je to otprilike što smo od Lazija vidjeli u prvom dijelu.


Milan je u nadoknadi prvog poluvremena imao šansu preko Pulišića. Sjajno je šutirao, ali Provedel još bolje brani i odbija loptu u korner.


Luca Pellegrini je ostavio Lazio na cjedilu. Dobio je žuti karton u 50. minuti zbog jednog zakašnjelog starta, a samo sedam minuta kasnije i drugi i morao je ranije pod tuš.


Ruben Loftus-Cheek je u 75. minuti imao zicer, no Provedel sjajno brani loptu koja je išla pod samu prećku.


Odmah na drugoj strani velika šansa. Gustav Isaksen je proigrao Immobilea koji šutira tik pored gola.


Samo dvije minute kasnije trese se mreža Lazija. Pogodio je Leao, ali je nakon VAR provjere utvrđen ofsajd i gol je poništen.


Do pobjede Milan dolazi u 88. minuti. Junak je bio Noah Okafor koji je jednu odbijenu loptu poslao u mrežu domaće ekipe, nakon što mu je Provedel odbranio prvi pokušaj. 


U sudijskoj nadoknadi direktan crveni karton dobijaju još dva igrača Lazija. Prvo je zbog nesportskog ponašanja isključen Marušić, a onda za njim i Guendouzi iz istog razloga. 


Milan nakon ove pobjede ostaje treći s 56 bodova, bodom manje i utakmicom više od Juventusa koji je drugi. Lazio je osmi s 40 bodova.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji