LIGA ŠAMPIONA: Buđenje Milana u poslednji čas! Rossoneri okrenuli PSG i ostali u trci za nokaut fazu, čeka nas prava ludnica u Grupi F

Fudbaleri Milana slavili su na domaćem terenu protiv ekipe Paris Saint Germaina rezultatom 2:1, u utakmici 4. kola grupne faze Lige šampiona.


Rossoneri su uprkos lošem startu i ranom vođstvu Svetaca na "San Siru" uspeli da dođu do preokreta, koji im je ostavio realne šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.


Ekipa Stefana Piolija u ovaj susret je ušla sa svega dva osvojena boda i bez postignutog gola na tri utakmice, a kada je Milan Škrinjar u devetom minutu doveo PSG- u vođstvo činilo se da je italijasnki velikan na putu da ostane bez svih šansi za neko od prava dva mesta u grupi F.


Nakon kornera sa desne strane Markinjoš je odlično skočio i glavom spustio loptu pred peterac rivala, a tamo je nekadašnji štoper Intera odlično reagovao i doveo goste u vođstvo -1:0.


Kada se sve sabere i oduzme PSG je bio opasniji tim u prvom poluvremenu, a u 27. minutu domaćin je imao mnogo sreće pošto je Usman Dembele sa ivice šesnaesterca pogodio prečku.


Na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom, a već nakon pet minuta igre u nastavku Milan je došao do potpunog preokreta. Strelac je bio Giroud koji je nakon centaršuta Thea Hernandeza sjajno skočio u šesnaestercu Parižana i glavom savladao Donnarummu za 2:1.


Rossoneri su se zatim prvenstveno skoncentrisali na odbranu svog gola, što su radili prilično dobro, a u završnici utakmice viđene su dve odlične šanse na obe strane.


Najpre je u 85. minutu, tek što je ušao u igru, Noah Okafor opasno zapretio Donnarummi i naterao ga da se ispruži koliko je dug kako bi sprečio loptu da završi u daljem uglu.


Tri minuta kasnije na drugoj strani je sa desetak metara ka golu Maignana opasno tukao Kan in Li, ali je njegov silovit udarac u bliži ugao zaustavila stativa.


Tako je na kraju Milan došao do svog petog boda i prišao svom večerašnjem rivalu na svega bod zaostatka. Nakon ovog kola prvo mesto u Grupi F zauzela je Borussia iz Dortmunda sa sedam bodova, drugi je PSG sa 6, Milan ima 5, dok je u trci za drugu fazu još uvek i Newcastle sa četiri boda.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji