LIGA ŠAMPIONA: Borussia ubedljiva protiv Milana na San Siru

Fudbaleri Borussie iz Dortmunda su kolo pre kraja grupne faze praktično rešili dileme oko plasmana u osminu finala Lige šampiona, pošto su u spektakularnom ambijentu na San Siru večeras ubedljivo savladali Milan sa 3:1.


Rossoneri su dočekali "milionere" na prepunom stadionu, pa je na početku delovalo da bi to moglo da donese preko potreban vetar u leđa četi Stefana Piolija.


I zaista su na krilima te atmosfere fudbaleri Milana igrali na početku, pa su u šestom minutu imali priliku da dođu do prednosti. Dobili su domaći penal, međutim najstrožu kaznu nije iskoristio Oliviere Giroud.


Taj promašaj francuskog napadača brzo je kažnjen u 10. minutu, kada je dosuđen penal za Dortmund. Odgovornost je preuzeo Marco Reus i bio je nepogrešiv, te je gostujući tim poveo sa 1:0.


Do kraja poluvremena je Milan uspeo da odgovori, pa smo u 37. minutu videli gol za izjednačenje. Calabria je pravovremeno uposlio Chukwuezea, a bivši krilni napadač Villareala je vratio egal.


Delovalo je da bi to moglo da ulije preko potrebnu dozu samopouzdanja roso-nerima, međutim u drugom delu je došlo do otrežnjenja, budući da je Dortmund dva puta matirao odbranu domaćih.


Prvi put u 59. minutu, kada je Bajno-Gitens pogodio posle asistencije Zabicera, da bi konačnih 1:3 postavio Adeyemi u 69. minutu.


Do kraja je Dortmund sačuvao prednost i overio plasman u osminu finala Lige šampiona, budući da ima pet bodova viška od Newcastlea i Milana, koji će u poslednjem kolu tražiti pobedu za evropsko proleće, ali se i nadati porazu Paris Saint Germaina od Dortmunda kako bi izborili i osminu finala Lige šampiona.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji