Neki novi Milan je stigao, posle 17 godina se zeleni!

Predsednik fudbalskog kluba Milan Paolo Scaroni obelodanio je da ova organizacija po prvi put od 2006. zatvara finansijsku godinu u "plusu".


Uspavani evropski velikan vraća se sitnim koracima tamo gde mu je i mesto. Polufinale Lige šampiona u prošloj sezoni nije mala stvar imajući u vidu neke prethodne godine... U međuvremenu se i titula vratila na "San Siro". 


Okupili su jednu mladu ekipu predvođenu prvom zvezdom Rafaelom Leaom, a nakon prodaje Sandra Tonalija u Newcastle doveli su mnoštvo talentovanih igrača u nadi da će stvoriti jezgro za naredne godine.


Prethodna, iako je okončana bez ijednog trofeja, bila je vrlo berićetna u finanijskoj perspektivi za "rossonere". Naime, po prvi put od 2006. godine klub je poslovao u "plusu".


"Zatvorićemo finansijsku godinu u profitu, što će biti naša prva takva u poslednjih 17 godina. U poslednje četiri smo duplirali naše prihode i ekonomski rast je permisa za ovakav merkato", kazao je prvi čovek kluba Paolo Scaroni.


Milan je utrošio 110.000.000 evra ovog leta dovevši Chukwuezea, Kristijana Pulišića, Rubena Loftus Cheeka, Tijjanija Reijndersa, Yunusa Musaha i Nou Okafora. Tu su još i Luca Romero i golman Marco Sportiello koji su stigli bez obeštećenja.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji