Milan pobedio Tottenham u prvom meču osmine finala Lige šampiona

Pevci su došli u Milano u belim "odelima", ali su ipak morali da pruže ruku boljem. Crveno-crno je i dalje u modi u Ligi šampiona.


Fudbaleri Milana pobedili su ekipu Totetnhama na "San Siru" minimalnim rezultatom (1:0) i to golom Brahima Diaza koji je pogodio u sedmom minutu. Bio je ovo jedan meč koji je najavljivao da ćemo videti mnogo uzbuđenja, a već od starta nas je na to i naterao. 


U sedmom minutu je  Theo Hernandez bio na visini zadatka po levom boku, da bi u borbi za loptu “razbio” Romera. Ispred njega se našao Forster, koji je grudim odbranio udarac, međutim lopta je stigla do Brahima Diaza.


Momak kog se Manchester Citiy lako odrekao, a onda i Real, je bio na pravom mestu, a i ako je golman Tottenhama bio na toj lopti, ona se ipak našla u mreži za veliko slavlje roso-nera. Pokušao je Tottenham da se vrati u meč, i to preko Dayera, ali je Tatarusanu bio odličan na golu Milana.


A onda jedno “primirje”. Kao da su ga potpisali i engleski i italijanski klub, ništa maltene nismo videli, sem pojedinih napada iz koje se nije rodila nijedna ozbiljnija prilika. Maltene kao da je sve bilo spremno poluvreme, a onda je Tottenham konačno nešto uradio.


Odličnu priliku videli smo pred kraj prvih 45 minuta kada je Son dobio loptu u dubinu, stuštio se ka golu, a onda i snažno šutirao. Tatarusanu je lose reagovao, jer je odbitak došao do Kanea koji je probao da ga lobuje, ali je pogodio prečku, da bi čuvar mreže Milana na kraju ipak uspeo da sačuva svoju mrežu. A onda je i sudija podigao ofsajd…


Prilično otvoreno je bilo sve do petnaestominutne pauze kada je loptu u prostor dobio Giroud, ali mu je malo nedostajalo da stigne do nje. Da jeste, našao bi se oči u oči sa Forsterom, ali je ipak Milan posle 45 minuta imao minimalnu prednost.


U drugom poluvremenu je sve morao u napad da stavi Antonio Conte. Sa druge strane, morao je da pazi da pred revanš nema minus od dva gola. Da sve bude interesantnije, Erick Dayer je dobio žuti karton i tako iznervirao italijanskog stručnjaka, jer će propustiti narednu utakmicu koja će se igrati u Londonu.


Milan je sve mogao da reši kada su Ketelaere i Thiaw bili glavom bliži golu, ali su očajnim udarcima poslali istu pored gola. Rossoneri su svakako imali sve u svojim rukama, dugo ovako nisu kontrolisali meč i pre svega zatvorili brojne prilaze ekipi Tottenhama. Šta god da je pokušala ekipa Antonia Contea, nije uspela. Žalili su se mnogo puta na sudiju, koji je ipak odradio odličan posao i nije ustuknuo.


Na kraju, zaslužena pobeda Milana koja je mogla biti i ubedljiva, ali "pobedi se u zube ne gleda".


Pevci jesu želeli, ali nisu uspeli da se šepure gradom mode. Imaće priliku za popravni u Londonu kada će morati da pokažu da je ovo bilo samo loše veče u Milanu. Doduše, videli smo da posle Leicestera možda treba da se desi neka promena. Tražili su šansu, nisu je imali u Milanu.


Sa druge strane, Rossoneri su konačno vezali dve pobede, posle teškog perioda i brojnih, ubedljivih poraza. Torino je bio prekretnica, i tamo je bilo "samo" 1:0, a možda je sada vreme da velikan i u Ligi šampiona pokaže šta zna.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji