Milan autogolom srpskog štopera stigao do pobede u nadoknadi (VIDEO)

Milan je pobedio Fiorentinu 2:1 (1:1) u meču 15. kola Serije A i to autogolom Nikole Milenkovića u drugom minutu nadoknade! 


Nisu "Rossoneri" briljirali na ovom meču, ali su imali sreću da je golman gostiju Terecciano promašio loptu posle centaršuta sa desne strane, a nju je u mrežu sproveo Milenković, do tada jedan od najboljih igrača gostiju.


Sjajno je meč otvorio Milan, posle 94 sekunde Rafael Leao je pobegao Nikoli Milenkoviću i rutinski smestio loptu u mrežu sa 12 metara. Gosti, za koje od starta nije igra Luka Jović, nije se pokolebala vođstvom domaćina, napala je i nije imala sreće jer je kapiten Biraghi uzdrmao stativu u 7. minutu.


Napadali su gosti, Milanu se u 28. minutu obila o glavu neinventivna igra, pa je Antonin Barak srećno izjednačio. Nisu izbacili domaćini loptu, Čeh je iz okreta šutirao, Tijalo je skrenuo loptu i ona je završila u mreži.


Tek u poslednjih pet minuta prvog dela Milan se probudio, pa je Venuti sa gol linije izbacio loptu i spasao Fiorentinu.


Otvoreno se igralo i u nastavku, golman gostiju Teracciano je odbranio udarac Girouda, da bi gosti dva puta tražili penal, ali ga nisu dobili. Ubacio je Italiano Luku Jovića u 66. minutu i umalo je srpski reprezentativac iz prvog dodira postigao gol. Tatarusanu je refleksno izbacio loptu u korner. Imao je Leao veliku šansu u 78. minutu. Portugalac je prebacio prečku sa 12 metara! 


Igralo se ofanzivno na obe strane, međutim, ne i mirnoće u završnom pasu, pa je tako Aleksa Terzić, koji je ušao na teren u 75. minutu, šutirao sa 16 metara iako je imao Kouamea slobodnog na 15 metara od gola. Mogao je Ikone da donese pobedu gostima u 89. minutu, ali je Tomori na gol liniji spasao Milan!


I na kraju, greškom Teracciana i spletom nesrećnih okolnosti po Milenkovića, Milan je osvojio sva tri boda.


Sledi nam pauza u Seriji A koja će da traje do 4. januara zbog svetskog prvenstva u Kataru.

Napoli je ubedljivo prvi na tabeli sa 41 bodom, sledi Milan sa 33, Lazio (utakmica manje) i Inter sa po 30 bodova, te Juventus koji ima 28 osvojenih bodova (utakmica manje).

 

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji