Diazov šou i Origijev prvenac za novu pobedu Milana

Milan je u meču 11. kola Serije A savladao Monzu 4:1 i došao na deobu prvog mesta na tabeli.


Ovaj meč mnogi su nazivali prijateljskim s obzirom da su čelnici Monze nekadašnji legendarni rukovodioci Milana Silvio Berlusconi i Adriano Galliani. Možda i može da se tako kaže s obzirom da nije bilo puno drame i sve je praktično rešeno posle prvih 45 minuta.


U tom periodu svoj šou imao je Brahim Diaz, koji pokazuje da se nalazi u sjajnoj formi. Kao i protiv Juventusa pre nekoliko nedelja i sada je na gotovo isti način postigao gol protiv Monze. Uzeo je loptu na polovini terena, stuštio se ka golu gostiju i odlično finiširao u 16. minutu za 1:0.


Isti igrač povisio je na 2:0 u 41. minutu. Ovog puta asistent mu je bio Divock Origi, kome je to prvi gol ili asistencija od kada je kao slobodan igrač došao na San Siro.


Da je ovo veče belgijskog napadača pokazao je u 65. minutu, kada se prvi put u strelce upisao u dresu Milana. Asistent mu je bio Messias za 3:0. Time su praktično overena nova tri boda, a do kraja utakmice Monza je uspela da postigne počasni gol. Strelac je bio Ranocchia u 70. minutu.


Ali to nije bilo sve što se golova tiče. Milan je još jednom zatresao mrežu. Ovog puta strelac je bio u 84. minutu Leao koji je ušao sa klupe, a asistirao mu je Theo Hernandez.


Milan se ovom pobedom izjednačio sa Napolijem po broju bodova i dele prvu poziciju, s tim da Napoli ima utakmicu manje.


Naredni meč Milan igra u Ligi šampiona, gostuje Dinamu iz Zagreba u utorak od 21 čas.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji