Pojačanja Rossonera ovog leta - igrači za budućnost! Ovo su Milanovi "novi klinci"

Rossoneri nisu bili previše aktivni na fudbalskom tržištu ovog leta.


Ipak, uprava kluba na čelu sa Paolom Maldinijem i Fredericom Massarom je uspela da dovede nekoliko mladih, ali pre svega talentovanih i perspektivnih igrača.


Tu pre svega mislimo na Charlesa De Kelelaerea, pojačanje iz Club Bruggea koji je daleko najviše plaćen od svih pojačanja. Ima 21 godinu, igra u veznom redu, reprezentativac je Belgije. Visok je 1,92, jako je dobar tehničar, dobro igra glavom i odličan je asistent, što je već i pokazao, upisao je asistenciju u dresu Milana protiv Bologne (2:0).


Što se ostalih pojačanja tiče, tu je dobro poznat napadač Origi iz Liverpoola.  Sa 27 godina on je najstariji od novih igrača.


Mladi Italijan Pobega i  Francuz Adli imaju 23, odnosno 22 godine. Obojica igraju na sredini terena.


Vezista Aster Vranckx je doveden iz Wolfsburga. Belgijski vezista koji ima samo 19 godina i nastupa za reprezentaciju Belgije do 21 godine. Prošle sezone za Wolfsburg upisao 28 utakmica i postigao dva pogodka.


Još jedan igrač koji je doveden iz Nemačke je 21-godišnji Malick Thiaw, bivši igrač Schalkea. On igra na poziciji štopera i nastupa za mladu reprezentaciju Nemačke.


Pred sam kraj prelaznog roka u Milan je stigao i Amerikanac - Sergino Dest. Desni bek je stigao iz Barcelone, ima 21 godinu, a može po potrebi da igra na i levom boku.


Dakle, prosek godina novih pojačanja je 22 godine, što čini ekipu Milana još mlađom nego prošle sezone.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji