Milan pronašao štopera u Nemačkoj: Malick Thiaw pred vratima San Sira

 Rossoneri će Schalkeu za njegove usluge uplatiti 5.000.000 evra.


Nije šampion Italije ovog leta uspeo preterano da nadogradi tim iz prošle sezone. Makar nije još. Angažovani su samo Charles De Ketelaere iz Bruggee i Divock Origi iz Liverpoola, ali u poslednjim danima prelaznog roka bi još koje pojačanje moglo da stigne na San Siro. Izvesno je da će treća letnja akvizicija Milana uskoro postati talentovani defanzivac Malick Thiaw iz Schalkea.


Kako je pouzdani Gianluca Di Marcio prvi preneo, Rossoneri su se dogovorili sa Schalkeom oko transfera 21-godišnjeg nemačkog internacionalca. Za njegove usluge će izdvojiti 5.000.000 evra.


Razmišljali su na San Siru da li da dovedu mladog fudbalera najpre na pozajmicu, ali su se na kraju odlučili da otkupe njegov ugovor od tima sa Veltins arene. Cena nije previsoka, a jasno je da su Rossoneri nanjušili veliki potencijal u omladinskom reprezentativcu Nemačke. Prema najavama iz Italije, danas bi čitav transfer trebalo da bude kompletiran.


Dugo su u fokusu Milana bili engleski defanzivci. Na radaru kluba je bio Trevoh Chalobah iz Chelsea, pričao se i o Jaffet Tangangi iz Tottenhama. Prema poslednjim informacijama Chalobah će ostati na Stamford Bridgeu, dok još nije u potpunosti jasno da li je prvak Italije odustao od ideje da iz Severnog Londona u svoje redove preseli Tangangu, mada se prema poslednjim dešavanjima tako čini.


Na kraju ipak stiže Thiaw. Ovaj 194 centimetara visoki štoper je u Schalkeu već sedam godina. Za prvi tim debitovao je u martu 2020. godine i dosad upisao 61 takmičarski nastup za sastav iz Gelsenkirhena (postigao tri gola). Minule sezone je bio standardan u Cvajti (31 nastup, dva gola), te je poneo velike zasluge i za ekspresni povratak Schalkea u Bundesligu.


Rođen je u Dizeldorfu, otac mu je iz Senegala, a majka iz Finske. Pored nemačkog ima i finski pasoš, ali je igrao za U21 selekciju Pancera i upisao osam nastup (dva pogotka).

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji