Ziyech ponovo na meti Milana

Marokanac želi da napusti Stamford Bridge i otvoren za selidbu na San Siro.


Milan već nekoliko godina unazad ima problema na poziciji desnog krila. Još od sezone 2018/19 kada je Suso bio izvorna snaga Rossonera, milanski tim ne uspeva da pronađe trajno rešenje na pomenutoj poziciji. Saelemaekers i Messias "odrađivali" su posao u šampionskoj sezoni, ali su brojke izostale (ukupno šest golova i pet asistencija njih dvojice u Seriji A) i desni bok označen je kao nasjlabija karika prvaka Italije.


Istu poziciju će Paolo Maldini i Massara ovog leta pokušati da pojačaju, ali im zbog manjka finansijskih sredstava u kasi ne ide najbolje i ponovo će morati da se dovijaju. Zbog toga su se još jednom setili – Hakima Ziyecha. Marokanski kreativac je u prošlosti takođe bio želja sporskog sektora Milana, ali iz više razloga, prvenstveno zbog toga što nije mogao da finansijski parira drugim timovima, morao da se pomiri sa tim da neće dovesti bivšeg fudbalera Ajaxa.


Sada se situacija donekle promenila. Nezadovoljan minutažom na Stamford Bridgeu, Ziyech ovog leta želi da potraži novi klub i stoga je otvoren za prelazak na San Siro, baš kao što je Čelsi voljan da ga pusti, razočaran njegovim partijama. Problem bi, međutim, mogla da bude plata 29-godišnjeg fudbalera koja na Stamford Bridgeu iznosi oko 6.000.000 evra godišnje i uprava Milana već je stupila u pregovore sa Zijehovim agentima kako bi pronašla rešenje, piše Gianluca di Marzio.


Biće, naravno, potrebno dogovoriti se sa Chelseaem, mada bi olakšavajuća okolnost u pregovorima dva kluba moglo da bude to što su i jedan i drugi u vlasništvu Amerikanaca. Calciomercato se nadovezuje na informaciju pomenutog novinara italijanskog Skaja i dodaje da je Ziyecha njegov agent ponudio Milanu, te da iz tog ugla nema nikakvih prepreka oko transfera.


Isti izvor ističe da bi Marokanac na San Siro stigao po istom principu kao što će i njegov vrlo dobar prijatelj Romelu Lukaku (što bi mogao da bude jedan od razlog zbog kojih Ziyech želi da nastavi karijeru baš u Gradu mode) u Inter, pošto Chelsea navodno traži 6.000.000 evra za plaćenu pozajmicu, s tim da bi Milan za razliku od gradskog rivala imao opciju da otkupi Ziyecha.


Dobra stvar po Stefana Piolija je to što Ziyech podjednako dobro može da pokrije i poziciju ofanzivnog veziste na kojoj se Brahim Diaz nije snašao, s tim da bi potencijalnim dovođenjem Marokanca uz mogućnost "odloženog plaćanja" u kasi Milana ostalo para za kupovinu De Ketelarea, primarne mete Maldinija i Massare za poziciju trekvartiste.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji